Το μέλλον της υγείας παρουσιάστηκε στο 7ο Φόρουμ των Δελφών από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Το μέλλον της υγείας είναι εδώ. Τις λύσεις, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία, τις πρωτοποριακές θεραπείες και το νέο μοντέλο προαγωγικής υγείας που εφαρμόζει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο οικοσύστημα των κλινικών του παρουσίασαν τρεις κορυφαίοι γιατροί του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Γιώργος Ζέρδιλας.

Ο τελευταίος, εστίασε στον ρόλο των επενδύσεων ως μοχλό ανάπτυξης δυνατοτήτων και αναγκαίο σύμμαχο στο Brain Gain. Οι διακεκριμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ιατροί που συμμετείχαν στη συζήτηση ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής, Διευθυντής Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο κ. Θεοδόσιος Μπίσδας, Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, και ο κ. Αντώνης Πίτσης, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Οι καταξιωμένοι γιατροί – επιστήμονες, εστίασαν στις καινοτόμες πρακτικές, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και διεθνή best practices που εφαρμόζουν ο καθένας στον τομέα του, διασφαλίζοντας την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση, με την καλύτερη προοπτική για τον ασθενή. Εστιάζοντας σε όλο το φάσμα της Ιατρικής και της Υγείας, δίδοντας έμφαση τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία, οι ομιλητές, ανέπτυξαν τις δυνατότητες που ξεκλειδώνουν τα τεχνολογικά άλματα που συντελούνται στον χώρο της υγείας. Ειδικότερα υπογράμμισαν τον καταλυτικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των ρομποτικών συμμάχων της σύγχρονης ιατρικής, αναλύοντας την καίρια συνεισφορά του Ομίλου Ιατρικού τόσο στην εισαγωγή των μεθόδων και των εργαλείων στο Ελληνικό Οικοσύστημα Υγείας, όσο και στην συμβολή του Ομίλου στην ανάπτυξη παγκόσμιας τεχνογνωσίας εδώ στην Ελλάδα.

Μάλιστα αναφέρθηκαν και μία σειρά από διεθνείς πρωτιές του Ομίλου που τον έχουν εδραιώσει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις κλινικές με κέντρα αναφοράς και αριστείας στον παγκόσμιο χάρτη πρωτοπόρων κλινικών που ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και συνδιαμορφώνουν το μέλλον της υγείας.

Την συζήτηση συντόνισε η έμπειρη δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου, ενώ συμμετείχε επίσης και η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, κ. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου.

Σε ξεχωριστό πάνελ συμμετείχε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος -με την διπλή του ιδιότητα, ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε)- όπου ανέλυσε τον κρίσιμο ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας τόσο στην ταχύρρυθμη όσο και στην συμπεριληπτική ανάπτυξη (inclusive growth), αντλώντας παραδείγματα για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων ιατρών, παρουσία του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου και συνεργατών του Ομίλου που συμμετείχαν στο φόρουμ.