Το Κολλέγιο Αθηνών στο πλευρό των ΠΑΙΔΙΩΝ της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Μια βραδιά τέχνης, πολιτισμού και αλληλεγγύης διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», με τίτλο «Τα παιδιά είναι η ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον», το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών.

Στην μοναδική συναυλία, η College Symphony Orchestra, μαζί με την Χορωδία Γυμνασίων – Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού και το Quinteto TANGartO ένωσαν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια υπέροχη παράσταση που ενθουσίασε το κοινό, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο.

Συγκινημένη η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη από τη στήριξη της νέας γενιάς, στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση αλλά και τους μαθητές και καθηγητές του Κολλεγίου για τη διαρκή συμπαράστασή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: «Μοιραζόμαστε την υπερηφάνεια να βλέπουμε τη νέα γενιά της χώρας μας να γίνεται μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Υπερηφάνεια για τους μαθητές που συμμετέχουν απόψε στην εκδήλωση και που αφιέρωσαν τον τόσο πολύτιμο και λιγοστό ελεύθερο χρόνο από το διάβασμά τους, για τις πρόβες και τις προετοιμασίες. Για να καταφέρουν το Άριστο! Να μας παρουσιάσουν απόψε μια εξαίρετη συναυλία. Τον καλύτερό τους εαυτό. Και δεν είναι μόνο αυτή η εκδήλωση. Είναι πλήθος πρωτοβουλιών που ξεκινούν από την σχολική αυτή κοινότητα με σκοπό να κάνουν την καθημερινότητα των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καλύτερη. Η στήριξη του Κολλεγίου είναι ανεκτίμητη για εμάς».

Μάλιστα σε ένδειξη αναγνώρισης της διαρκούς και διαχρονικής στήριξης του Κολλεγίου στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», η κα Βαρδινογιάννη απένειμε στον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) κ. Νίκο Τσαβλίρη την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου.

Ο κ. Τσαβλίρης ευχαρίστησε την κα Βαρδινογιάννη για την μεγάλη τιμή και της προσέφερε από την πλευρά του μια εικόνα της Παναγίας λέγοντας: «Είναι σημαντική αυτή η εκδήλωση, που οργανώνεται για τρίτη φορά στο Κολλέγιο, γιατί εκπέμπει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, καθώς συνταιριάζει την τέχνη με την κοινωνική προσφορά. Στο Κολλέγιο, αυτό το συνταίριασμα αποτελεί μακροχρόνια παράδοση».

Απευθυνόμενος στην κα Βαρδινογιάννη, ως μέλος του Σωματείου του ΕΕΙ και της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας, ο κ. Τσαβλίρης τόνισε πως το Κολλέγιο είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για εκείνη και το σπουδαίο έργο που επιτελεί τόσα χρόνια με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ.

Σύντομο χαιρετισμό στο πλαίσιο της εκδήλωσης απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Μιλώντας ως ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τόνισε: «Δεν έχει η χώρα μας να ζηλέψει τίποτα από κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού. Πλέον τα παιδιά μας μπορούν να σωθούν στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την επιμονή και υπομονή της» . Παράλληλα, συνεχάρη τα παιδιά του Κολλεγίου που συμμετείχαν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτά αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μαθήτριες του Κολλεγίου Αθηνών προσέφεραν στην κα Βαρδινογιάννη ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο, για να της θυμίζει πάντοτε τη συμπαράσταση της νέας γενιάς.

Στο μουσικό μέρος, το κοινό απόλαυσε έργα των Carlos Gardel, Astor Piazzola, Rosito Melo, Jacob Gade και Μάνου Χατζηδάκι. Τη Μουσική Διεύθυνση είχε ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννάκις, ενώ τις Χορωδίες Γυμνασίων-Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού δίδαξαν οι κ.κ. Ελευθερία Βορριά, Μαρία Κομισοπούλου και Στέφανος Τσοκάκης. Τραγούδησε η κα Ναταλία Κάντζια και τις ενορχηστρώσεις έκανε ο κ. Θωμάς Κοντογεώργης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, κα Αννίκα Παπαντωνίου, τα μέλη του κ.κ. Σέργιος Αμπαριώτης και Αλέξανδρος Καμαρινός καθώς και ο κ. Δημήτρης Καραμάνος, μέλος του Σωματείου του ΕΕΙ και Σύμβουλος Προέδρου του ΔΣ, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών κ. Richard Jackson, ο Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ κ. Απόστολος Αθανασόπουλος και τα λοιπά μέλη των Διευθύνσεων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης, η Διευθύντρια Επικοινωνίας, Marketing και Δημοσίων Σχέσεων του Σχολείου κα Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οικονομολόγος κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, η κα Ιλεάνα Κοκλώνη από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και ο καθηγητής κ. Στέλιος Γραφάκος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος του STAR κα Ράνια Τραγόμαλλου.

Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της βραδιάς: SCOURAS MED, GREEK BIO STORE, TSAKOS GROUP, ΙΑΣΩ, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, PETRIDIS LV και τα ζαχαροπλαστεία Fresh.
Τα έσοδα από την συναυλία θα διατεθούν για τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».