Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει:

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 και ώρα 09:30 το ιστορικό ντοκιμαντέρ : “Τένεδος: της μνήμης και της λήθης” σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου – Πάνου Αγγελόπουλου και πρωτότυπη μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Την περίοδο 23-30 Αυγούστου 2020 το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα».

Παρακάτω θα βρείτε το επίσημο πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου


Προσφορά Αυγούστου

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας για τις εκδόσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Από σήμερα, ξανά στη διάθεσή σας, το κάτωθι βιβλίο, ντοκιμαντέρ και μουσικό CD του Καστελλορίζου που είχαν εξαντληθεί και επανακυκλοφορούν:

1) Στην Άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο, 1890- 1948. Ένα ιστορικό λεύκωμα με την ιστορία του Καστελλορίζου. Παραστατική αφήγηση, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχόλια, της πολυτάραχης ιστορίας και του πολιτισμού του Καστελλορίζου, από το 1890 ως το 1948.


2) Στην Άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο. DVD & CD. Το πολυβραβευμένο ιστορικό ντοκιμαντέρ – αναδρομή στην πολυτάραχη ιστορία της μικρής νησιωτικής κοινότητας του ακριτικού Καστελλορίζου, της αρχαίας Μεγίστης, που αποτυπώνει τα βασικά ιστορικά γεγονότα από τα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα μέχρι σήμερα και τα ομώνυμα soundtracks. Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία του νησιού, καθώς προσπαθεί να αναδείξει τη σπουδαία πολιτισμική, ιστορική και οικονομική κληρονομιά των Καστελλοριζιών.

Τιμή πακέτου 15 ευρώ + έξοδα αποστολής (βιβλίο, DVD, CD)