Τι συμβαίνει με την Παπαρίζου;

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Όπως διάφοροι φερόμενοι ως σούπερσταρ, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καριέρα τους, έτσι και η Έλενα Παπαρίζου. Έχει πολλά χρόνια να κάνει μεγάλη επιτυχία, έχει πολλές σεζόν να εμφανιστεί κάπου και να γίνει της τρελής, έχει πολύ καιρό να ασχοληθούμε με την καλλιτεχνική της ιδιότητα και όχι με την προσωπική της ζωή. Τι συμβαίνει;

Και φτάσαμε σήμερα, που μαζί με άλλους σταρ (υποτίθεται) του τραγουδιού, να βρίσκουν δουλειά μόνο στην τηλεόραση. Και δεν μιλάω για τώρα στην πανδημία, μιλάω τα τελευταία 5 – και βάλε – χρόνια. Επειδή η Έλενα είναι από τις μεγάλες μου συμπάθειες, και την παραδέχομαι σαν άνθρωπο και σαν τραγουδίστρια, το γεγονός ότι έχει χάσει τον δρόμο της, με στενοχωρεί. Τη θεωρώ πολύ καλή για να πάει χαμένη ή να ανακυκλωθεί στην δίνη της ποπ σκηνής και των κουτσομπολιών. Μην ξεχνάμε πως η Έλενα έχει επιτύχει το «ακατόρθωτο»: να νικήσει δηλαδή για πρώτη φορά την Eurovision, εκπροσωπώντας την Ελλάδα το 2005, την εποχή της μεγαλύτερης ακμής της χώρας. Μια πρώτη θέση στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση απ’ ότι έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια που ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει μείζον ζήτημα για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της ανατολικής κυρίως Ευρώπης.

Ρωτάω ένα φίλο ραδιοφωνικό παραγωγό, απ’ τους λίγους που έχουν απομείνει στο Ελληνικό ραδιόφωνο με γνώσεις και πείρα: “Τι συμβαίνει με την Παπαρίζου; Παίζεις τραγούδια της; Είναι στα πάνω της;” Η απάντηση του έρχεται καταπέλτης.

  • «Με δουλεύεις! Ποια τραγούδια; Τα ίδια και τα ίδια, κατά πολύ υποδεέστερα των παλιών της και με μια εμμονή με τα χαζά pop ή τα Αγγλόφωνα που δεν την καταλαβαίνω. Αν και είχε όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις, δεν μου μοιάζει πως πάει καλά.  Και μην κοιτάς τα views στο Youtube, όλοι ξέρουμε πως αυτά “μαγειρεύονται”. Και το χειρότερο, δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί οι σουπερσταρ θα ξαναγυρίσουν στην αρχική τους θέση, λόγω της μεγάλης αλλαγής των πραγμάτων μετά την κρίση που γονάτισε όλο τον κόσμο».

Είναι δυνατόν η Ελένη Φουρέϊρα να γίνεται ανάρπαστη κάθε χρόνο στα κέντρα διασκέδασης και να μην βρίσκει δουλειά η Παπαρίζου; Σίγουρα κάτι συμβαίνει! Οι λόγοι της πτώσης είναι απλοί και ολοφάνεροι για κάποιο μυαλό έστω και λιγάκι υποψιασμένο, υποστηρίζει ένας γνωστός καλλιτέχνης:

  • «Η Έλενα Παπαρίζου προδιέγραψε η ίδια την καριέρα με την πρώτη της καλλιτεχνική κίνηση μετά την θριαμβευτική νίκη της ίδιας και της Ελλάδας στην Eurovision το 2005 που μπορούσε να την καταστήσει εσαεί την αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν να νικάς την Eurovision και να έχεις όλο το σύμπαν στα πόδια σου, να είσαι τόσο κούκλα, ταλαντούχα, καλό παιδί, με δεκάδες προτάσεις, μόλις 23 χρονών και να πηγαίνεις στο μπουζουξίδικο «Fever» μαζί με τον Χρήστο Πάζη και τον Γιώργο Τσαλίκη. Αυτή η κίνηση υποδηλώνει την αδυναμία σκέψης, κρίσης και καλλιτεχνικής παιδείας».

Ναι αλλά από το 2005 έχουν περάσει 16 χρόνια, και σ’ αυτό το διάστημα η Έλενα τα πήγαινε μια χαρά. Και ωραίες εμφανίσεις έκανε, και περιοδείες, και επιτυχίες είχε…. Τι συνέβη και τον τελευταίο καιρό τίποτα δεν είναι το ίδιο; Μια από τις  πιο τελευταίες της συνεργασίες στον «Βοτανικό» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και το Λευτέρη Πανταζή ήταν χλιαρή επιτυχία. Όταν μάλιστα αρρώστησε ο Πανταζής και έφυγε, το μαγαζί πήγε φούντο. Μια πρώην φίλη της Έλενας μου εκμυστηρεύεται:

  • «Την κατέστρεψε ο περίγυρος της. Η λεγόμενη «αυλή». Όλοι αυτοί που την περιτριγυρίζουν καθημερινά και της φουσκώνουν τα μυαλά. Λάθος αποφάσεις, λάθος τραγούδια, λάθος επιλογές, λάθος φωτογραφίσεις… όλα λάθος»

Λοιπόν για να μην υπερβάλουμε, δεν πιστεύω ότι……

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/3r82ai1