Δανάη Μπάρκα: Δεν γελάει με κωμωδίες

Συνέντευξη στο Νίκο Μουρατίδη

Την γνώρισα όταν με κάλεσαν να πάω στην εκπομπή. Εκεί μιλήσαμε για πρώτη φορά, και είδα απ’ την μια ένα γελαστό κορίτσι αλλά και μια σοβαρή επαγγελματία. Η Δανάη λατρεύει τον μπαμπά της και την διάσημη μαμά της – την Βίκυ Σταυροπούλου- όπως επίσης αγαπάει και τον σύντροφο της, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, που τον θεωρεί δεύτερο μπαμπά της. Πρόσφατα με την υπόθεση Ζέτα Δούκα- Γιώργος Κιμούλης, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

Δανάη μου που σε πετυχαίνω;

  • Αγαπημένε Νίκο, με πετυχαίνεις στο καμαρίνι του στούντιο μεταξύ εκπομπής και σύσκεψης!

Σε βλέπουμε καθημερινά που δουλεύεις, τις υπόλοιπες ώρες περνάς κλεισμένη μέσα στο σπίτι;

  • Ναι, γιατί όλοι οφείλουμε να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε. Λόγω δουλειάς δεν είμαι 24ωρες κλεισμένη όποτε θα ήταν αχαριστία να γκρινιάζω. Κάποιες φορές πάω και βοηθάω την γιαγιά μου με ψώνια.. και μέχρι εκεί. Συνήθως διαβάζω νέα, ή μιλάω στα τηλέφωνα για την εκπομπή όπως καταλαβαίνεις. Πάω βόλτες τα σκυλάκια μου, βλέπω καμία ταινία και φυσικά μιλάω με τις κολλητές μου λέγοντας ότι πιο κουλό αλλά και ό,τι πιο σοβαρό μπορούμε να βρούμε.

Είσαι γυναίκα του σπιτιού ή του γλεντιού; (γέλια)

  • Χαχαχαχαχα είμαι γυναίκα του γλεντιού στο σπίτι. Μου αρέσει να μαγειρεύω για φίλους, να παίζουμε επιτραπέζια ή μπιρίμπα και να καθόμαστε ώρες ατέλειωτες να κουβεντιάζουμε.  Μου αρέσει το σπίτι πολύ… και οι μαζώξεις που τώρα μου λείπουν αφάνταστα.

Δηλαδή για να καταλάβω, ψωνίζεις, μαγειρεύεις, πλένεις πιάτα, βάζεις πλυντήριο, σιδερώνεις και τέτοια;

  • Αχ τα κάνω όλα! Αναλόγως την περίοδο βέβαια. Όταν καίγομαι με δουλειές και λείπω 15ωρα ζητάω μια μικρή βοήθεια. Όταν είμαι σπίτι κι έχω χρόνο, βάζω “Έξαψη”, σιδερώνω, πίνω τσάι… ότι κάνει ακριβώς η γιαγιά μου δηλαδή χα χάχα.

Λοιπόν, σε είδα στο θέατρο, στον μονόλογο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου “Ουρανία”, και μου άρεσες πολύ. Αλλά ενώ περίμενα κι’ άλλα θεατρικά – τσουπ – σε βλέπω σε πρωϊνάδικο. Τι έγινε;

  • Έτσι είναι η ζωή… με εκπλήξεις και αλλαγές. Ήταν η κατάσταση τέτοια – η θεατρική- λόγω ιού, όποτε ήξερα πως θα είναι τα πράγματα δύσκολα. Ήρθε η πρόταση την οποία φοβόμουν χρόνια σε σχέση με την τηλεόραση, αλλά ήρθε απ’ το συγκεκριμένο κανάλι, απ’ τους συγκεκριμένους ανθρώπους, την δεδομένη στιγμή και  δεν μπορούσα να πω όχι. Με έκανε αμέσως χαρούμενη. Όποτε το τόλμησα.

Θεωρείς πως ο ρόλος της παρουσιάστριας θα σε βοηθήσει στην καριέρα σου ως ηθοποιό ή είναι ρίσκο;

  • Ρίσκο το θεωρώ αλλά ωραίο ρίσκο, γοητευτικό. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι ότι θα επηρεάσει το άλλο κομμάτι της ζωής μου, την υποκριτική. Τώρα είμαι τόσο μέσα σε αυτό που δεν έχω μυαλό για τίποτα άλλο. Μου αρέσει αυτό που κάνω, το βρίσκω διασκεδαστικό, όμορφο και πολύ εξελικτικό για την Δανάη ως άνθρωπο. Ήξερα εξ αρχής ότι είτε πάει καλά, είτε όχι θα ήμουν κερδισμένη μέσα μου, με περισσότερες εμπειρίες, και έχοντας αποδεχτεί άλλη μια πρό(σ)κλήση. Άρα, μόνο καλό μου κάνει. Ποσό μάλλον τώρα που όσο περνάει ο καιρός εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου και είναι μαγικό.

Το ξέρεις ότι την μάνα σου και τον πατέρα σου τους ξέρω πολύ πριν γεννηθείς;

  • Ναι, ναι γνωρίζω την σχέση σας και την αμοιβαία εκτίμηση.

Ρωτάς γενικά την γνώμη τους για τα επαγγελματικά σου;

  • Ναι αλλά στο τέλος κάνω ότι μου έρθει! Χαχαχαχαχα. Λοιπόν, τους συμβουλεύομαι αλλά κυρίως, τους ανακοινώνω. Δεν ήταν ποτέ καταπιεστικοί ούτε μπήκαν εμπόδιο στα όνειρα μου ακόμα κι αν είχαν τις αμφιβολίες τους. Ο μπαμπάς είναι πιο διακριτικός, η μαμά είναι, η μαμά! Θα πει γνώμη, θα προσπαθήσει να μου υποδείξει το ορθό κι εγώ θα επιλέξω τι θέλω να κάνω. Είναι πάντα …

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/3tqwy9m