Τιμητική βράβευση από την ιατρική επιστημονική κοινότητα στον Πρέσβη Καλής Θελήσεως Κυριάκο Μαριδάκη για την προσφορά του στον Πολιτισμό & στην Κοινωνία

Προβάλλοντας τον Eλληνικό πολιτισμό τις αξίες της Ειρήνης της αλληλοκατανόησης της Αλληλεγγύης και της ενότητας όλων των λαών σε 60 χώρες και αρχηγούς κρατών.

Για τη συνολική προσφορά του στην Διεθνοποίηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, βραβεύθηκε ο Οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης Πρέσβης καλής θελήσεως RAC Athens. για την ανθρωπιστική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του με αφορμή την ίδρυση της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ”Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.”

Η τιμητική εκδήλωση και η βράβευση του κ. Κυριάκου Μαριδάκη ως Πρέσβης Καλής Θελήσεως της εταιρείας υποστήριξης ασθενών με πρόβλημα στο θυρεοειδή Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Τσιριγωτάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στην μεγαλοπρεπή και ιστορική Αίθουσα των Αθηναίων, παρουσία Πρεσβευτών, εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Ιατρικής κοινότητας οργανισμών φορέων και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης χαρακτήρισε το έργο της εταιρείας Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης ενώ συνεχάρη όλους τους Ιατρούς όπου εθελοντικά στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή του άξιου Προέδρου Δρ. Σταύρου Τσιριγωτάκη ο οποίος τιμά την Ελλάδα παγκοσμίως  και την ελληνική ιατρική κοινότητα ως ο κορυφαίος χειρουργός στο θυρεοειδή παγκοσμίως.

Ο κ. Τσιριγωτάκης συνέχισε ο κ. Μαριδάκης ως μέγας εμπνευστής της όλης προσπάθειας  αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την υλοποίησή της, σώζοντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας, προσφέροντας εντελώς δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο ΙΑΣΟ, ιατρικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αγωγή και θεραπεία σε όλες τις ευπαθείς ομάδες όσους έχουν οικονομική ανάγκη.

Ο ιδιος συγκινημένος προσφέρθηκε να συμβάλει με ολες του τις δυνάμεις δίνοντας  ζωη και ελπίδα στους συνανθρώπους μας  μας ενώ στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε την ανάγκη ολων μας να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες αυτές που προάγουν τον ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη και την ενότητα όλων μας προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας, αρχές και αξίες που πρεσβεύει και αγωνίζεται ο κ. Μαριδάκης να επικρατήσουν παγκοσμίως.

Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.

Η “Μπλε Πεταλούδα” κούνησε τα φτερά της.

Στις 9 Ιουνίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς, στο Σύλλογο των Αθηναίων και κάτω από τον Ιερό Βράχο έλαμψε η γέννηση της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ πλημμυρίζοντας φως από την Ακρόπολη, τις προσωπικότητες που την απαρτίζουν αλλά και από τους εκλεκτούς καλεσμένους που παρευρέθηκαν.

Ο εμπνευστής και Πρόεδρος της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. κ Σταύρος Τσιριγωτάκης είπε: ‘’Επιλέξαμε ότι είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα μας την ιατρική, την προσφορά και την αγάπη για τον συνάνθρωπο και πορευόμαστε. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα. Ξέρουμε όμως ότι επιλέξαμε αυτό που θέλαμε ή αυτό που θεωρούσαμε σωστό. Οπότε το σημείο που βρισκόμαστε τώρα σίγουρα δεν είναι τυχαίο.’’

Ο οικοδεσπότης και Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ Ελευθέριος Σκιαδάς χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον εμπνευστή της ίδρυσης της εταιρείας κ Σταύρο Τσιριγωτάκη.

Προσκάλεσε στο βήμα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δημόπουλο ο οποίος συνεχάρει την εταιρεία Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ για την ανθρωπιστική της πρωτοβουλία.

Η εκλεκτή ιστορικός τέχνης και συντονίστρια της εκδήλωσης κα Μαράη Γεωργούση καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους από την Πολιτεία, την Εκκλησία, τις Πρεσβείες, το Πανεπιστήμιο, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό και μίλησε για το σκοπό ίδρυσης της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. που είναι:

– η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την μάστιγα των παθήσεων του θυρεοειδούς (έως και το 60% των ασθενών με νόσο θυρεοειδούς δεν το γνωρίζει) και

– η δωρεάν διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων στο θυρεοειδή σε απόρους στο Νοσοκομείο Ιασώ από τον Διευθυντή του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς κ Σταύρο Τσιριγωτάκη και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Σταύρος Τσιριγωτάκης ευχαρίστησε τους καλεσμένους, τους συνεργάτες του αλλά και τον Όμιλο Ιασώ που συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας δωρεάν τα νοσήλεια των απόρων ασθενών.

Η κα Γεωργούση προσκάλεσε στο βήμα τους γιατρούς και μέλη της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. οι οποίοι ενημέρωσαν για τον θυρεοειδή, τη διάγνωση των παθήσεων του αδένα αλλά και τη θεραπεία τους. Μίλησαν η ενδοκρινολόγος κα Βασιλική Τριάντη, ο ακτινοδιαγνώστης κ Εμμανουήλ Πετρόπουλος και η χειρουργός θυρεοειδούς κα Αναστασία Λεμονή.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγιναν βραβεύσεις από την Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. του κου Ελευθέριου Σκιαδά, της κας Κατερίνας Κοτσαλή-Παπαδημητρίου και του κου Κυριάκου Μαριδάκη για την ανθρωπιστική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχε δεξίωση των καλεσμένων με ελαφρύ φαγητό και ποτό κάτω από τον Ιερό Βράχο με συνοδεία μουσικής και τραγουδιών από την εκλεκτή τραγουδίστρια Ζανέτ Καπούγια.

Την επόμενη ημέρα 10 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε η αρχική-ιδρυτική εκδήλωση της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. με την επίσκεψη των ιατρών μελών της εταιρείας στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του Πειραιά. Οι γιατροί ενημέρωσαν τα παιδιά του Ιδρύματος σχετικά με τον θυρεοειδή και διενήργησαν υπερηχογράφημα θυρεοειδούς σε όλα τα παιδιά αλλά και στο προσωπικό του Ιδρύματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους:

– Ελευθέριος Σκιαδάς, Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων

– Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

– Κυριάκος Μαριδάκη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως RAC Athens, Μέλος Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020 , Μέλος διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής υπεύθυνος διπλωματικών σχέσεων 60 πρεσβειών των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ

– Suzana Vasquez, Επίτιμη Πρόξενος του Εκουαδόρ

– Gafgaz Aslansoy, Consul Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν

– Suzana Frances Διευθυντής του Ελληνο – Ισραηλινού Επιμελητήριου

– Κάρολος Ιωσήφ εκ μερους του Ελληνο Ισραηλινού επιμελητήριου

– Γιώργος Βασιλείου, Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

– Μαίρη Πίνη, Διευθύντρια του Ιδρύματος ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ

– Εύη Μιγιάκη, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με κ.Πατούλη Επιχειρηματίας – Σχεδιάστρια μόδας

– Κατερίνα Κοτσαλή-Παπαδημητρίου, Director Ρόταρυ

– Δημήτρης Μπέκος, Διοικητής Ρόταρυ

– Άννα Φόνσου, Ηθοποιός και Πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού

– Αρετή Μπούτση, από την Εφορία Κυριών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

– Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας

– Δημήτριος Φανουργάκης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων ναυπηγικής βιομηχανίας και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ),

– Κωνσταντίνος Μισιάλης, Ιδρυτικός Πρόεδρος του International Ambassador Club

– Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης και Συντονίστρια της Εκδήλωσης

– Ευριδίκη Σφακιανάκη Lions Κηφισιάς

– Βούλα Σαραντάρη, Ιδρύτρια Λεσχών Lions

– Παναγιώτης Ριζόπουλος, ΑΗΕΡΑ Ψυχικού

– Λιάνα Σκουρλή, Πρόεδρος ΕΛΛηνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας

– Κανέλα Μανωλοπούλου, εκπρόσωπος Συλλόγου ΄΄ΑΛΜΑ΄΄

– Σμαράγδα Κατσούλη, Πρόεδρος ΄΄ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ΄΄

https://www.facebook.com/100010269908245/videos/277992234687723/