ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Βιβλίο του ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Το βιβλίο αυτό είναι ένας συνοπτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τη δυναμική των τεχνολογικών εξελίξεων και να αποκτήσετε σφαιρική εικόνα των κύριων ζητημάτων που προκύπτουν από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας.

Περιγραφή

Η ανθρωπότητα έχει αυτή τη στιγμή την ευκαιρία να δημιουργήσει, με συνεργάτη τις μηχανές, συνθήκες ευημερίας για όλους. Οι κίνδυνοι ωστόσο είναι υπαρκτοί, γι’ αυτό πρέπει να εμπλακούμε όλοι στη συζήτηση. Το γλωσσάρι αυτό επιχειρεί να εξοπλίσει τον καθένα με τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες, για να μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή. Η δημιουργία σκεπτόμενων μηχανών μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο ή ό,τι χειρότερο επινοήσαμε· εμείς αποφασίζουμε.

Σκοπός του βιβλίου είναι να σας δώσει μια καλή ιδέα για όσα συναρπαστικά ακολουθούν και να σας παρακινήσει να πάρετε το μέλλον στα χέρια σας. Η τεχνολογία, όπως άλλωστε και η τέχνη, μπορεί να είναι ένα όμορφο κι απελευθερωτικό όχημα, μια δύναμη αγάπης για τη ζωή και τους άλλους. Ας την κατανοήσουμε καλύτερα.

Ο συγγραφέας

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και δημοσιογραφεί επαγγελματικά από το 2001. Έχει γυρίσει πέντε ντοκιμαντέρ κι έχει δημοσιεύσει ακόμα έντεκα βιβλία.

ISBN: 978-618-01-4294-5, Ημ. Έκδοσης: 5 Μαΐ 2022, Σελίδες: 232, Τιμή: 14,40 €

ISBN e-book: 978-618-01-4295-2, Τιμή e-book: 11,66 €