Τα «Πρόσωπα της Γυναίκας» στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη – On–line αφιέρωμα για την Ημέρα της Γυναίκας, Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 20:00

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμά ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με μία ειδική διαδικτυακή εκδήλωση – αφιέρωμα που στόχο έχει να προβάλει τα πρόσωπα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να χωρέσει στη ζωή της η σύγχρονη γυναίκα.

Ανθρώπινες ιστορίες από γυναίκες διαφορετικές μεταξύ τους οι οποίες έχουν, όμως, κοινή αφετηρία: άφησαν την πατρίδα τους για να έρθουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη όπου ζουν και δραστηριοποιούνται.

Τρείς συμπολίτισσες καταθέτουν την άποψή τους κοιτάζοντας κατάματα τον φακό αφηγούμενες τη δική τους μοναδική διαδρομή με αυθεντικότητα.

α) Μοχίντρα Διάνα (Ιράν) επιχειρηματίας

β) Παπαδοπούλου – Βάλνερ Έβελυν (Αυστρία) εικαστικός

γ) Σαμάνθα Ευστρατίου – Φράνσις (Ηνωμένο Βασίλειο ) δημοτική υπάλληλος

Επίσης, στην εκδήλωση συμμετέχει η Κασσάνδρα Δημοπούλου, Λυρική Τραγουδίστρια Μεσόφωνος, η οποία στέλνει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το αφιέρωμα, που «φωτίζει» τα πολλά και εναλασσόμενα πρόσωπα μίας γυναίκας, ντύνεται μουσικά με μελωδίες -ύμνους στην δύναμη και το πάθος της γυναικείας ψυχής.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την ερμηνεία τριών τραγουδιών από τη Μαρία B. Γεωργιάδου (Καθηγήτρια Μοντέρνου Τμήματος Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη) σε επιμέλεια της Ερατώς Αλακιοζίδου σολίστ πιάνου – Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημοτικού
Ωδείου Πυλαίας Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα ερμηνεύονται τα παρακάτω τραγούδια
Ain’t got no I got life – Nina Simone
Beautiful that way-Noa (La vita e bella)
Sodade – Cesaria Evora

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Ποιμενίδου.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί και από το κανάλι του Δήμου στο youtube και συγκεκριμένα : https://www.youtube.com/channel/UCA6eFw7g8egZNk5DO-WamSw