Τα καινούργια Live της Αθήνας

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Φτου ξελευτερία. Η μουσική επανήλθε, το ωράριο χαλάρωσε και έτσι, μουσικοί και καλλιτέχνες μπορούν και πάλι να εμφανιστούν και να μας παίξουν ζωντανά μουσικές και τραγούδια. Να ανασάνουμε, να ξεδώσουμε (έστω και καθισμένοι), να βρεθούμε όλοι μαζί και να τραγουδήσουμε.

Διάλεξα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα Live που ξεκίνησαν ή θα ξεκινήσουν αυτές τις μέρες.

Εκτός από τον Σταμάτη Κραουνάκη στο ΑΛΣΟΣ, όπου επανέρχεται μετά από την διακοπή που υπέστησαν λόγω της απαγόρευσης της μουσικής. Ο Σταμάτης και η παρέα του ήταν απ’ τους πρώτους που ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με 4ημερα στο ΑΛΣΟΣ, και είναι μεγάλη χαρά που κάνουν re-start.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη με “Jazz διάθεση” επιστρέφει στο Half Note για 4 εμφανίσεις, από 11 έως 14 Φεβρουαρίου. Μετά τις sold out εμφανίσεις του Δεκεμβρίου στο Half Note επιστρέφει και πάλι στην αγαπημένη της σκηνή, με ιδιαίτερο concept και με τη συνοδεία του εξαιρετικού κουαρτέτου από τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο στα τύμπανα, τον Μηνά Λιάκο στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Στέλιο Προβή στο μπάσο και τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, η Παυλίνα θα μας ταξιδέψει με τις ερμηνείες και την ενέργεια της σε τραγούδια που έχουν νικήσει το χρόνο. Από την Αρλέτα και τον Ορφέα Περίδη στη Χαρούλα Αλέξιου και από τη Fiona Apple και τους Jefferson Airplane έως τη Nina Simone.

Από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένες παραστάσεις, θα απολαύσουμε την «Λαϊκή βραδινή» στο Σταυρό του Νότου Plus, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους εμπνευσμένους φίλους της να μας προσκαλούν να αφεθούμε στη ζεστασιά των πιο αγαπημένων τραγουδιών και να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, πάνω και κάτω από τη σκηνή!

Ο Φοίβος Δεληβοριάς “Villa VOX” από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 με τον Δημήτρη Μεντζέλο και την Νεφέλη Φασούλη. Έχοντας διαμορφώσει το χώρο σύμφωνα με τις εμμονές τους, βάζουν στους τοίχους καντηλέρια, αφίσες και νέον και καλούν τους φίλους τους σε μια μουσική συγκατοίκηση. Σε ένα αυτοσχέδιο πάρτι για όλα τα πάρτι που κρατήσαμε μέσα μας, μέχρι να ανοίξουν επιτέλους τα ανοιξιάτικα παράθυρα. Καινούργια τραγούδια από τον υπό έκδοση δίσκο του Φοίβου, γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του, διασκευές και originals δημιουργούν ένα δικό μας σπίτι για να περάσουμε το «τέλος του κόσμου» μαζί, μια «βίλα» για να ξαναρχίσει η γιορτή μας. Παρέα με τους καλλιτέχνες και ένα εξαιρετικό κουαρτέτο μουσικών.

Η Άννα Βίσση με το….

ΔΕΙΤΕ: Τα καινούργια Live της Αθήνας https://bit.ly/3otvb8S