Τα «Ανάλεκτα» της Μαρίας Κομπατσιάρη στη Ραβέννα

Η Μαρία Κομπατσιάρη θα ξεκινήσει την παρουσίαση της τελευταίας ενότητας των έργων της, με τίτλο «Ανάλεκτα» από την Ραβέννα της Ιταλίας.

Η έκθεση θα λάβει χώρα 7-29/8 στη Biblioteca Classense sala Manica Lunga του Δήμου της Ραβέννα.

Σ’ αυτό της το εγχείρημα πραγματεύεται μουσειακά βυζαντινά αντικείμενα όπως τα μολυβδόβουλα, προϊόντα μικρογλυφίας, ή μορφές απόκοσμες, φανταστικές ενίοτε αποτρόπαιες πέριξ όμως της βυζαντινής τέχνης και τα προτείνει με μια εντελώς σύγχρονη αντίληψη με βάση τη χρήση της χαρακτικής τέχνης.

Εκθέματα Ελληνικών Μουσείων. Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια ανταλλαγής καλλιτεχνών μεταξύ του δήμου της Ραβέννας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα, διοργανώθηκε από το δήμο της Ραβέννας το Φεστιβάλ της Ραβέννας, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.

Η Ιταλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ,εκτιμώντας την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, ενέταξε το γεγονός στο καλοκαιρινό πρόγραμμα TEMPO FORTE Ιταλία- Ελλάδα 2019.

Το τελευταίο διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα μαζί με ελληνικούς και ιταλικούς θεσμούς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους του πολιτισμού, προκειμένου να «φέρει όλο και περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

Μετά την Βυζαντινή αυτή πόλη της Ιταλίας, η έκθεση θα παρουσιασθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη (Οκτώβρη), σαν πρόταση της Εταιρείας Βυζαντινής Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις Βυζαντινού ενδιαφέροντος.

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με κείμενα των Μιλτιάδη Παπανικολάου, Ομότιμου καθηγητή Ιστορίας Τέχνης Α.Π.Θ. Παναγιώτη Καμπάνη Δρ. Αρχαιολόγος- Ιστορικός.

Εγκαίνια: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, 11.00

Διάρκεια: 7-29 Σεπτεμβρίου 2019 Διεύθυνση: via Alfredo Baccarini 3 Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 15.30-18.30. Δευτέρα κλειστά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινο.