Ταξιδεύοντας στην Κίνα – Φωτογραφικό οδοιπορικό στην Άπω Ανατολή

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικού Μελετών, σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στην Κίνα, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του περιβαλλοντολόγου Νίκου Στάντζου.

Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη χώρα και έχοντας δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με αυτήν, ο κ. Στάντζος μοιράζεται εμπειρίες, αφηγήσεις, στοιχεία για την ιστορία και την τέχνη της Κίνας, αλλά και πολλές ταξιδιωτικές πληροφορίες σε μια σειρά 5 παρουσιάσεων, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο 2022. Από το Πεκίνο και τα περίχωρά του, στις αρχαίες πρωτεύουσες και στα σύνορα της χώρας, περιηγούμαστε σε άγνωστους τόπους, που διατηρούν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Άπω Ανατολής.

Μνημεία και φύση, εθνοτικές ομάδες, βιοποικιλότητα και μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως αποτυπώθηκαν στις ταξιδιωτικές φωτογραφίες, εκπλήσσουν, εντυπωσιάζουν και μας προκαλούν να γνωρίσουμε την αθέατη πλευρά της Κίνας.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου: Πεκίνο

Τετάρτη 2 Μαρτίου: Πεκίνο & Περίχωρα

Τετάρτη 16 Μαρτίου: Παλιές & νέες πρωτεύουσες της Κίνας

Τετάρτη 24 Μαρτίου: Στα σύνορα της Κίνας – Μέρος 1ο. Από την Κίτρινη Θάλασσα στο Οροπέδιο των Ιμαλαΐων.

Δευτέρα 11 Απριλίου: Στα σύνορα της Κίνας – Μέρος 2ο. Από τις ερήμους της κινεζικής Κεντρικής Ασίας στο τροπικό Γκουανσί.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι δωρεάν και θα γίνεται μέσα από την πλατφόρμα Zoom.

Εγγραφή:

Φωτογραφίες: Νίκος Στάντζος