Τίνα Μιχαηλίδου: “Εάν ξανάρχιζα τη ζωή μου από την αρχή… θα ήθελα ένα restart και όχι μία επανάληψη”

Νέα ωραία επιτυχημένη. Ποιο είναι το μυστικό σου; “Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιο μυστικό για το τρίπτυχο αυτό. Μάλλον φταίει το ό,τι στόχους έβαζα πάντα τους πετύχαινα μετά από πολύ κόπο & αγώνα. Τώρα να σου πω για το νέα εντάξει δεν είμαι 18, είμαι 30 όπου σε λίγες μέρες γίνομαι 31 & όλοι με ρωτάνε που τα κρύβω τα χρόνια μου. Πουθενά δε τα κρύβω, αντιθέτως χαίρομαι ακόμα & τις ρυτίδες έκφρασης που έχω. Είναι πολύ σημαντικό άλλωστε “να αγαπάς το σώμα σου & τον εαυτό σου έτσι όπως είναι.”

Γυναίκα, Μητέρα, Ελεύθερος Επαγγελματίας. Τι θα κρατούσες εάν έπρεπε να διαλέξεις ένα από όλα και γιατί; “Ένα πρέπει να διαλέξω; Χμ θα διάλεγα το Γυναίκα & αυτό γιατί καμιά φορά όταν καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα ξεχνάμε ότι είμαστε γυναίκες & δεν περιποιούμαστε τους εαυτούς μας όπως πρέπει & δεν τους αγαπάμε.”

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα επιχειρηματία; “Για εμένα δεν υπάρχουν διαφορές όλοι είμαστε ίσοι & αν σε κάποια επαγγέλματα αυτή η ισότητα δεν υπάρχει πρέπει να αλλάξει. Ζούμε πλέον στο 2020 & πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο & όχι προς το χειρότερο.”

Μπορεί μια γυναίκα να συνεργαστεί επαγγελματικά με έναν άνδρα χωρίς να υπάρξει αμφότερη σεξουαλική “παρενόχληση”; “Κοίτα να δεις αυτό το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2020 να υπάρχουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Φυσικά μπορεί μια γυναίκα να συνεργαστεί με έναν άντρα & να μπουν κάποια όρια από την αρχή. Τώρα αν υπάρξει σεξουαλική παρενόχληση το θέμα σηκώνει συζήτηση & βοήθεια από ειδικούς δεν είναι αστεία αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα. Η οποιαδήποτε “παρενόχληση” είναι σοβαρή!”

Η σημερινή υποχρεωτική “απομόνωση” λόγω κορονοϊού, που πιστεύεις ότι θα οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία-οικογένεια; “Σίγουρα θα μας φέρει πιο κοντά, θα νοιαζόμαστε πιο πολύ για τον συνάνθρωπο. Ήδη βλέπω οικογένειες να ενώνονται ξανά & να υπάρχει αυτό το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε & τα παλιά χρόνια όπου τρώγανε όλοι μαζί κλπ. Βέβαια υπάρχει & η άλλη πλευρά όπου ακούμε ότι με την απομόνωση έχουμε πολλά κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας & αυτό είναι πολύ σοβαρό. Τώρα το τι θα γίνει όταν θα λήξει αυτή η απομόνωση ένας Θεός το ξέρει.”

Ποιο είναι το moto σου;
“Να χαμογελάς γιατί το αξίζεις & γιατί σου πάει!”

Εάν ξανάρχιζες από την αρχή. Η ζωή σου θα ήταν restart ή επανάληψη; “Restart φυσικά. Γιατί να ζήσω ξανά σε επανάληψη όσα έζησα; Βέβαια θα μπορούσα να διορθώσω κάποια λάθη όμως όχι θα ήθελα ένα restart & να τα ξεκινήσω όλα από την αρχή.”

Τίνα Α.Μιχαηλίδου 
Relationship Blogger 

https://www.tinamichaelidou.gr/ https://www.instagram.com/michaelidou_tina/ https://www.instagram.com/exsghostbytinamichaelidou/ https://www.facebook.com/ItsMyLifeByTinaMichaelidou/ https://www.facebook.com/groups/1513009972129927/ https://www.youtube.com/channel/UC1DYwCSK2dACqjJeBLfGv-g https://twitter.com/TTinoula