Τέσσερις εποχές – Δώδεκα μήνες

Το πακέτο εποπτικού υλικού απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων Δημοτικού σχολείου.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων και περιλαμβάνει καρτέλες με αντιπροσωπευτικά έμμετρα ποιήματα από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Καλτσίδου Παναγιώτα.

Η εικονογράφηση των καρτελών έγινε από την εικονογράφο Ιωάννα Τζοβενή.

Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Καλτσίδου Παναγιώτα

Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης και ένα μικρό βιβλίο από τη συγγραφέα Καλτσίδου Παναγιώτα στο οποίο εκτυλίσσεται ένα σχέδιο επεξεργασίας του θέματος, δοξασίες και παροιμίες του λαού μας για τους δώδεκα μήνες, ένα διασκεδαστικό κουκλοθέατρο με τίτλο “Τα γενέθλια του γέρου χρόνου” και το θεατρικό έργο “Η κυρά καλή και οι δώδεκα μήνες” που μπορεί να παιχτεί από θεατρικές ομάδες.

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης εικαστικές δημιουργίες από την εκπαιδευτικό Στέλλα Ντίνου και ποιήματα απαράμιλλης αξίας εκλεκτών ποιητών.

Όλα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν με δημιουργικό τρόπο από εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν μπορεί να εξαιρεθεί η συμβολή της κας Καλλιόπης Βασιλείου – εκδότριας του περιοδικού «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού», η οποία συνέβαλε με ουσιαστικό τρόπο στην υλοποίηση και έκδοση αυτού του τεύχους.