Τάνια Στεργίου: “ο καλλιτέχνης βουτάει το πινέλο του στην ψυχή του και ζωγραφίζει τη δική του φύση στον πίνακα του”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία αφού είχα στο πλάι μου τον πατέρα μου, ο οποίος είναι και αυτός ζωγράφος. Έτσι μου δόθηκαν τα πρώτα εφόδια που στη συνέχεια με βοήθησαν στην εξέλιξη μου ως ζωγράφος.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Η λέξη καλλιτέχνης εχει μεγάλη βαρύτητα. Κάποιος μπορεί να γεννηθεί με ταλέντο όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Καλλιτέχνης γίνεσαι μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, από πολλές θυσίες, από πολλή επιμονή και υπομονή, σκληρή δουλειά και συνεχή εξάσκηση.

Έτσι θα έλεγα πως αρχικά το ταλέντο σου δίνει ένα προβάδισμα και μερικές βάσεις στην συνέχεια όμως είναι στο χέρι σου να το εξελίξεις.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη λέξη που θα με χαρακτήριζε ως καλλιτέχνη.

Θα έλεγα όμως πως ο κάθε ο καλλιτέχνης βουτάει το πινέλο του στην ψυχή του και ζωγραφίζει τη δικιά του φύση στον πίνακα του.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι σε μία συνεχή έμπνευση.

Ξυπνάω και κοιμάμαι με αυτήν την σκέψη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Δεν μπορεί ο καθένας να επονομαζει τον εαυτό του ως καλλιτέχνη. Καλλιτέχνες είναι λίγοι.. καλλιτέχνες είναι οι μεγάλοι ζωγράφοι και όχι μόνο, που έχουν αφήσει ιστορία.

Εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τέχνη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θα ήθελα να συνεχίσω να εκφράζομαι μέσω της τέχνης και να μεταφέρω αυτά που έχω στην ψυχή και στο μυαλό μέσω της τέχνης μου.

Ακόμη θα ήθελα να μεταδώσω τις γνώσεις που διαθέτω σε νεότερες ηλικίες και σε άτομα που επιθυμούν και αγαπούν τη ζωγραφική.

Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.

Από μικρή ηλικία μελετώ την τέχνη. Έχω πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα όπως στην γκαλερί Argo στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Επιπλέον έχω παρακολουθήσει μαθήματα στην σχολή καλών τεχνών Βοργίας (Borgias college of fine arts & design) και διατηρώ το δικό εργαστήρι ζωγραφικής στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενώ μικρούς και μεγάλους δημιουργούς.