Συνεργασία της ARTgrID με τον αθηναϊκό χώρο τέχνης Chili Art Gallery

Η πλατφόρμα διαδικτυακών υπηρεσιών τέχνης ARTgrID στο εξής θα συνεργάζεται με τον αθηναϊκό χώρο τέχνης Chili Art Gallery για τη φιλοξενία των εικαστικών εκθέσεων που διοργανώνει στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Chili Art Gallery θα εντάσσει στο εξής εικαστικές εκθέσεις καλλιτεχνών, συλλογικοτήτων, καλλιτεχνικών ομάδων και συνεργατών της ελληνικής ψηφιακής πλατφόρμας τέχνης στο πρόγραμμα της, ενώ η ARTgrID θα μετατρέπει σε διαδικτυακές τις εκθέσεις της The Chili Art Gallery και θα τις προβάλλει μέσω της πλατφόρμας της σε διεθνές κοινό.

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης.

Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις & κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές σχεδιασμού και αισθητικής, που αφορούν σε λειτουργικά αντικείμενα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κεραμικά, ύφασμα, κόσμημα, γυαλί, έπιπλο, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events.

Ανακαλύψτε περισσότερα: https://chiliart.gr

Η ARTgrID συνεργάζεται με τη χώρους Τέχνης μετατρέποντας τις εκθέσεις φυσικής παρουσίας σε διαδικτυακές, με επιμελητές/curators ως πλατφόρμα φιλοξενίας ψηφιακών εκθέσεων.

Εξάλλου, προσφέρει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να διοργανώσουν εκθέσεις διαδικτυακές και φυσικής παρουσίας, τις οποίες φιλοξενεί σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργαζόμενων χώρων τέχνης σε όλη την Ελλάδα, στο οποίο ανήκουν μόνο χώροι εγνωσμένου κύρους και ποιότητας.

Παράλληλα στη πλατφόρμα αναπτύσσεται μία κοινότητα Ελλήνων και Κυπρίων εικαστικών καλλιτεχνών. Κάθε εικαστικός καλλιτέχνης που η πλατφόρμα εντάσσει στο δυναμικό της αποκτά ένα προφίλ διεθνών standards και προβολής, όμοιου περιεχομένου με αυτό μιας προσωπικής επαγγελματικής ιστοσελίδας, μόνιμη προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση με αυξημένες multimedia επιλογές και δυνατότητα απευθείας πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://artgrid.gr.