Συνέντευξη της ηθοποιού, Μαρίας Γαργαροπούλου από την Ηλιάνα Ιωαννίδου

Είμαι πάρα πολύ ρομαντική και γι’ αυτό θα γράφω, γι’ αυτό θα τραγουδάω οπότε δε μου λένε κάτι τα κακά κυκλώματα που πιστεύω ότι υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά δε μ’ αγγίζουν.

Η ανερχόμενη Μαρία Γαργαροπούλου είναι μια φωτεινή, αισιόδοξη παρουσία που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τα όνειρά της. Κάνει φωνητική πάνω στο κλασικό τραγούδι με την Θάλεια Μαυρίδου, ασχολείται με το μιούζικαλ και έχει ήδη πτυχίο αρμονίας, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα προσχολικής αγωγής στο ΑΠΘ. Την περασμένη χρονιά την απολαύσαμε στο The Voice που αποτελεί την καλύτερη εμπειρία της ζωής της και τώρα ετοιμάζεται για live εμφανίσεις σε μαγαζιά της πόλης. Τέλος, θα συμμετέχει στην παράσταση «Premiera» στις 23-25 Φεβρουαρίου με την ομάδα «Σύμπραξις» που πάντα παίζουν για φιλανθρωπικό σκοπό και με αυτή την παράσταση, συγκεκριμένα για τους συλλόγους Youthorama, Θετική Φωνή  και ομάδα Εφήβων ΑΧΕΠΑ. Η παράσταση είναι σε σενάριο του Γιώργου Οικονομίδη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Τι είναι αυτό που θυμάσαι πιο καθαρά από την παιδική σου ηλικία που να σε έκανε να καταλάβεις ότι θέλεις να ασχοληθείς με τη μουσική;
Θυμάμαι όταν ήμουν 7 χρονών έκανα μιμήσεις από τραγουδιστές και παραπονιόταν συνέχεια η μαμά μου, επειδή ασχολούμαι και με το θέατρο, έπαιρνα μια κάμερα –αυτή που είχαμε για τους γάμους, για τις γιορτές- και έγραφα τον εαυτό μου. Ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη από μικρή ότι θέλω να ανέβω στη σκηνή. Καθώς ήμουν η μικρότερη από 4 αδερφές έμαθα να ξέρω να μιλάω και να αντιμετωπίζω τα προβλήματα. Πολύ όμορφα παιδικά χρόνια, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, εννοείται πως μάλωνα με τις αδερφές μου και με τους γονείς μου, γενικά υπάρχει η επανάσταση μέσα μου, οπότε έπρεπε να διεκδικήσω κάποια πράγματα. Θυμάμαι ότι κέρδισα έναν διαγωνισμό καραόκε στην γειτονιά μου με δώρο ένα ταξίδι τότε και σκέφτηκα ότι αυτό θέλω να κάνω. Μου άρεσε το συναίσθημα που ήταν από κάτω ο κόσμος και του άρεσε αυτό που έκανα.

Υπήρξε κάποιος που σε παρακίνησε να συμμετάσχεις στο The Voice;
Ο μπαμπάς μου. Είχα δηλώσει συμμετοχή και πέρσι, με πήραν τηλέφωνο αλλά δεν πήγα γιατί δεν ήμουν έτοιμη γι’ αυτήν την άμεση έκθεση στην τηλεόραση. Μέσα σ’ ένα χρόνο σκέφτηκα ότι εγώ θα το κάνω για την ψυχή μου γιατί μέσα από αυτήν μπορώ να μεταδώσω τα συναισθήματα μου.

Τι γεύση σου άφησε το show; Έχεις κάτι να κρατήσεις από τη συμμετοχή σου;
Έχω πάρα πολλά να κρατήσω, κυρίως ανθρώπους, συναισθήματα, πρόσωπα, χαμόγελα. Δεθήκαμε πολύ με τα παιδιά και γνώρισα ανθρώπους που θα μείνουν στην πορεία μου. Χάρηκα πάρα πολύ που γνώρισα τον Κωστή, είναι ένας άνθρωπος που θαύμαζα με ήθος, αξιοπρέπεια, αριστοκράτης, ευγενικός και πολύ εντάξει μαζί μας κρατώντας κάποια απόσταση που δημιουργεί ασφάλεια. Τέλεια παραγωγή, περάσαμε καταπληκτικά στα παρασκήνια, πολύ ευγενικοί άνθρωποι που μας πίστευαν πολύ και μας βοηθούσαν. Ήταν ένα πολύ μεγάλο όνειρο γιατί τα υποτιμούσα τα παιχνίδια και πηγαίνοντας εκεί είδα κάτι άλλο πολύ ωραίο και μεγάλο.

Υπήρξε κάτι που να σε φόβισε να ξεκινήσεις τα βήματά σου στο χώρο και πως το αντιμετώπισες;
Ξεκίνησα στα 13 μου με την ομάδα μας «Ουρανός με αστέρια» παίζοντας μιούζικαλ με την Άντα Τσεσμελή-Edwards να σκηνοθετεί και να γράφει τα έργα μας, οπότε ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό και το έβλεπα σαν παιχνίδι και δε θεωρώ ότι με φόβισε κάτι, γιατί  ήταν τόσο παιδικό. Για μένα το θέατρο είναι σπίτι μου, επειδή από κει μεγάλωσα, εκεί έμαθα να ζω. Είμαι πάρα πολύ ρομαντική και γι’ αυτό θα γράφω, γι’ αυτό θα τραγουδάω οπότε δε μου λένε κάτι τα κακά κυκλώματα που πιστεύω ότι υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά δε μ’ αγγίζουν.

Ο τρόπος που ερμηνεύεις θα έλεγε κανείς ότι εκπέμπει θεατρικότητα και ένα ρετρό αέρα. Ποια εποχή σε συγκινεί μουσικά;
Μου αρέσει πάρα πολύ το στυλ Μαίρη Λίντα-Χιώτης. Επίσης η εποχή μου, διότι είμαστε ελεύθεροι σε πάρα πολλά θέματα σε σχέση με παλαιότερες εποχές παρόλο που αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα. Μου αρέσει η ρετρό-παλιά εποχή, τα φορέματα και οι ταινίες της.

Σ’ ένα κλίμα τρικυμίας, η μουσική προσφέρει σωσίβια;
Εννοείται, νόμος εστί. Ένας άνθρωπος με ταλέντο θεωρώ θα αναδειχθεί στην κρίση, γιατί εκεί θα φανεί η αξία του. Δε θα πληρώσει ο άλλος εισιτήριο να πάει να δει κάποιον που απλώς θα περάσει καλά, αλλά σε κάποιον που θα του διδάξει κάτι και θα πάρει πράγματα από αυτόν.

Η καλύτερη συμβουλή που σου έχει δώσει είτε κάποιος δικός σου άνθρωπος είτε κάποιος συνεργάτης σου;
Όταν πετάω στα σύννεφα και περνάω καλά μου λέει ο μπαμπάς μου συνέχεια «χαμηλά τη μπάλα». Είμαι γενικά προσγειωμένη, αλλά επειδή ζω το όνειρό μου με αυτό που μου λέει με έχει κρατήσει σε πάρα πολλά πράγματα.

Πως σου φέρθηκε το 2017; Πραγματοποίησες τους στόχους σου; Και ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το 2018;
Πέρασα ένα διάστημα που οι στόχοι μου ήταν όνειρα και αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος, γιατί τα όνειρά μας πρέπει να γίνονται στόχοι για να πετυχαίνουμε. Το 2017 μου φέρθηκε ωραία γιατί είχα την εμπειρία του The Voice, γνωρίζοντας πολλούς ανθρώπους, ταξίδεψα στη Σουηδία και έμεινα καιρό στην Αθήνα. Το 2018 θέλω να κάνω συνεργασίες, να βγάλω τα δικά μου τραγούδια, να κάνω live σε μουσικές σκηνές.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στον κόσμο μέσα από τα live σου;
Θέλω να κάνω ολοκληρωμένο project, να περνάω στο κόσμο τι νιώθω σε κάθε τραγούδι με τα μάτια, τη φωνή  και τη στάση του σώματός μου.

Πως ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Στα 32 μου θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ, θα έχω βγάλει τον πρώτο μου δίσκο με δική μου μουσική και στίχους καθώς θεωρώ ότι μόνο έτσι μπορείς να συστηθείς στον κόσμο, να του δείξεις ουσιαστικά την ταυτότητά σου. Επίσης πιστεύω πως θα έχω τελειώσει τις σπουδές μου στο θέατρο και στη σχολή μου.