Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ύπατη Αρμοστεία σε ζητήματα ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ύπατη Αρμοστεία θα στηρίξει με στελέχη της τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πεδίο του συντονισμού των φορέων που ασχολούνται με το προσφυγικό και στην προσπάθεια εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την πλήρη οικονομική κάλυψη των προγραμμάτων ένταξης προσφύγων.

Ο Philippe Leclerc, μάλιστα, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων, εξαίροντας τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας ο Διευθυντής του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Luca Curci και τα στελέχη Πέτρος Μάστακας και Δωροθέα Κοκοζίδου, ενώ από πλευράς Δήμου παρευρέθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Οικονομικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστάσιος Τελίδης.