Συμφωνία της ΔΕΠΘΕ με τους ΟΣΔ ΕΔΕΜ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Σε συμφωνία με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων «ΕΔΕΜ» και «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» προχώρησε η ΔΕΠΘΕ για τη χρήση μουσικής στα Δημοτικά ΜΜΕ, συμμετέχοντας και προσχωρώντας στην συλλογική διαπραγμάτευση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

«Είναι μια συμφωνία επωφελής και για τα δύο μέρη αφού λαμβάνει υπόψη της, τόσο την ανάγκη των δημιουργών και άλλων δικαιούχων να αμειφθούν για τη χρήση των έργων τους, όσο και τις συνθήκες της παρατεινόμενης πανδημίας στην αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ και μέλος του δ.σ. της ΔΕΠΘΕ, Νίκος Ζεϊμπέκης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την ΕΔΗΡΤΜΜΕ για την εκπροσώπηση όλων των Δημοτικών ΜΜΕ, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό ενώπιον των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.. Η ΔΕΠΘΕ δείχνει για μία ακόμη φορά ότι σέβεται και προστατεύει έμπρακτα τα δικαιώματα των καλλιτεχνών. Στην προσπάθεια που κάνουμε για ανασυγκρότηση των Δημοτικών ΜΜΕ, είναι πολύ σημαντικό να διαθέτει η ΔΕΠΘΕ θετικό και αξιόπιστο πρόσωπο σε κάθε βήμα, σε κάθε ενέργεια.» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Γιάννης Κεσσόπουλος.

Η «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» εκπροσωπεί 2.000.000 Έλληνες και ξένους δημιουργούς και δικαιούχους και πάνω από 25.000.000 μουσικά έργα.
Η «ΕΔΕΜ» διαχειρίζεται δικαιώματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, παλιών και νέων, από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού, μέχρι τους νεότερους καλλιτέχνες που τώρα ξεκινούν την πορεία τους.