ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΛΠΙΔΑ»

Η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί μέσω skype με το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιώργο Παναγόπουλο

Ουσιαστική στήριξη στους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζουν να παρέχουν το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με μια σειρά αλλεπάλληλων δράσεων.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκε παράδοση ποσότητας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με αποδέκτη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαλαμίνας.

Η κίνηση αυτή έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς, ως Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» η κυρία Βαρδινογιάννη, έλαβε την απόφαση όλα τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» να διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, θέτοντας ως προτεραιότητα να στηριχθούν οι ζωές αυτών που υποφέρουν και όσων είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

Η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συνομιλεί μέσω skype με το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιώργο Παναγόπουλο

Η κυρία Βαρδινογιάννη, συνομίλησε μέσω skype με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κύριο Γιώργο Παναγόπουλο, μεταφέροντάς του την συμπαράσταση της και τις ευχές της.
«Χαίρομαι πολύ που επικοινωνούμε με τον τρόπο αυτό και που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά. Πριν λίγες εβδομάδες όταν οργανώναμε δράσεις για να τιμήσουμε την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ποτέ δεν φανταζόμασταν τι πρόκειται να συμβεί στην ανθρωπότητα και στην χώρα μας. Πως η ζωή μας θα άλλαζε τόσο ριζικά. Και αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και όσους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της κρίσης της πανδημίας. Προέχουν οι συνάνθρωποί μας αυτή τη στιγμή και η επαγρύπνησή μας στο πλευρό τους. Η στήριξή μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Σαλαμίνας είναι μια κίνηση συμβολική και γεμάτη αγάπη για τον τόπο αυτόν που έγινε η αφετηρία για τη γέννηση του Δυτικού Πολιτισμού. Και προσωπικά εγώ θεωρώ τη Σαλαμίνα πατρίδα μου. Όταν έρθουν καλύτερες μέρες θα τιμήσουμε με σεμνότητα τη σπουδαία μας επέτειο, τους προγόνους, την ιστορία μας και τη Σαλαμίνα. Ας γίνουν η αυτοθυσία, ο ηρωισμός και οι αξίες των προγόνων μας για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, παράδειγμα για τους σύγχρονους Έλληνες και όλοι μαζί ενωμένοι να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια μέσα σε αυτή τη δοκιμασία. Μετά την τελευταία μου επίσκεψη στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο, η σκέψη μου είναι εκεί στο νησί, κοντά στο ένδοξο Ναυτικό μας, στους κατοίκους τού νησιού που ονειρεύομαι η επέτειος αυτή να αλλάξει την καθημερινότητά τους. Θέλω να είμαι αισιόδοξη πως θα έρθουν καλύτερες μέρες σύντομα. Και θα έρθω ξανά στη Σαλαμίνα για να τιμήσουμε το Επετειακό μας Έτος. Σας στέλνω τη σκέψη και την αγάπη μου σε όλους σας. Θα είμαι κοντά σας σε ό, τι χρειαστείτε. Να έχετε κουράγιο και δύναμη μπροστά στο δύσκολο έργο σας και τώρα και μετά, την επόμενη ημέρα. Εύχομαι να μας φωτίσει ο Θεός και να μας προστατεύσει η Παναγία και όλα θα έρθουν με το καλό. Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας με το επιτελείο του παραλαμβάνουν τα δέματα
από το Ίδρυμα “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” και την “ΕΛΠΙΔΑ”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ουσιαστική στήριξή της λέγοντας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για ό, τι κάνετε. Πράγματι αυτό που προέχει τώρα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία οι ανάγκες είναι τεράστιες, οπότε η προσφορά σας είναι πολύ σημαντική. Είναι σπουδαίο ότι είστε δίπλα μας πάνω από όλα στα δύσκολα. Εκ μέρους όλου του νησιού ένα μεγάλο ευχαριστώ!».