Στον 5ο όροφο της Νομικής: Μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τις εκδόσεις Μίνωας    

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Έπειτα από το σαγηνευτικό Μυθιστόρημα με κλειδί που σύστησε πέρσι στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας επιστρέφει με το επόμενο αστυνομικό του μυθιστόρημα, η γαλλική έκδοση του οποίου έχει αποσπάσει το βραβείο της Académie du Var. Μια  ιστορία γεμάτη σασπένς με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χριστόφορο Μάρκου, τον ήρωα που παρομοιάζεται από τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο με τον Ηρακλή Πουαρό.

Καλή ανάγνωση και… προσοχή στο σκοτάδι.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Μια λιχουδιά για όσους αγαπούν το σασπένς». Collectif Polar, Γαλλία

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μάς προσκαλεί να παρατηρήσουμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε σκηνή με φρέσκο βλέμμα, να γίνουμε εγκληματολόγοι για λίγες ώρες και να γευθούμε τις λέξεις». –Zonelivre, Γαλλία

«Ένα καλογραμμένο αστυνομικό που δεν πρέπει να αργήσετε να διαβάσετε!» –Le Journal de Montréal, Καναδάς

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα. Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association. Το βιβλίο Στον 5ο όροφο της Νομικής είναι το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα που εκδόθηκε στα γαλλικά, αποσπώντας το βραβείο της Académie du Var.

Βιβλιογραφία:

• The Louvre Murder Club / Scènes de crime au Louvre, 2017, Éditions Le Passage (βραβείο Document Littéraire National)

• Au 5e étage de la faculté de droit, 2018, μυθιστόρημα, Éditions Albin Michel (βραβεία Balai d’Or και Académie du Var)

• The Orsay Murder Club / Scènes de crime à Orsay, 2018, Éditions Le Passage

• Mourir en scène, 2020, μυθιστόρημα, Éditions Albin Michel

• Μυθιστόρημα με κλειδί, 2021, μυθιστόρημα, Εκδόσεις Μίνωας

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:

Site: http://www.christosmarkogiannakis.com

Instagram: https://www.instagram.com/christos_markogiannakis

ISBN: 978-618-02-1867-1, Ημ. Έκδοσης: 09/05/2022, Σελίδες: 348, Τιμή: 16,60 €