Στη Ζάλη Του Έρωτα, νέα ταινία online σε Α’ Προβολή από 17/3/2021

Μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης, από 17 Μαρτίου σε αποκλειστική online Α’ Προβολή στους κινηματογράφους ΑΣΤΟΡΑΝΔΟΡΑ, στο site της Weirdwaveκαι στην πλατφόρμα  Videorama On Demand

Σύνοψη:

Σουηδία 1940: Δύο γειτονικά λούνα παρκ στην Στοκχόλμη βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους: το ένα προσφέρει μπουρζουά διασκέδαση, το άλλο, έχει φτηνή μπίρα, και λαϊκές ατραξιόν, και κανένα από τα δυο δεν αντέχει την ύπαρξη του άλλου. Οι δυο οικογένειες που τα διαχειρίζονται  είναι έτοιμες να καταστρέψουν η μία την άλλη, όταν οι δυο νεαροί κληρονόμοι τους, ο Τζον και η Νίνι, ερωτεύονται. Όταν η σύγκρουση των δυο λούνα παρκ εκτροχιάζεται, ο έρωτας τους κινδυνεύει.
Οι σκηνοθέτες Μανς Μάρλιντ και Μπγιόρν Στεϊν (“The Bridge”, “Το Άσυλο”), επανεφεύρουν την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, δημιουργώντας μια γιορτή εικόνων αλα Μπαζ Λούρμαν προσφέροντας γενναιόδωρες δόσεις μαγικού ρεαλισμού.

Σημείωμα των σκηνοθετών:

Για την αφήγηση αυτής της ιδιαίτερης ιστορίας αγάπης – που βασίζεται σε αληθινή ιστορία – επιλέξαμε μια φόρμα “μαγικού ρεαλισμού”, αφού θέλαμε να αποτυπώσουμε τους ήρωες και τα συναισθήματα τους οπτικά, χωρίς να βασιζόμαστε μόνο στις ερμηνείες τους. Παρόλο που δεν είμαστε λάτρεις των ταινιών εποχής, μπορείς να κατακτήσεις αυτή την αίσθηση της εποχής πολύ γρήγορα: μόλις οι άνθρωποι φορέσουν τα κουστούμια και αρχίσουν να μιλάνε διαφορετικά, μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα. Σκοπός μας δεν ήταν να δείξουμε πώς έμοιαζε εκείνη η εποχή, αλλά προτιμήσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή. Αν και υπάρχουν συνάφειες με το έργο του Μπαζ Λούρμαν, όπως το “Μουλεν Ρουζ”, εμείς αντίθετα θελήσαμε να δημιουργήσουμε μαγικούς κόσμους, που όμως να μοιάζουν αληθινοί, οικείοι, και γειωμένοι με τους ήρωες.

Στη Ζάλη του Έρωτα – Swoon
των Μανς Μάρλιντ και Μπγιόρν Στάιν                      
 Ιστορία Αγάπης – Σουηδία – 105 λεπτά

Πρωταγωνιστούν: Φρίντα Γκούσταβσον, Ρόμπερτ Γκούσταφσον, Έλενα Σάντμπεργκ, Έντβιν Έντρε