Στην Art Thessaloniki παρουσιάστηκε η σειρά “minor minerals” της Γεωργίας Τρούλη

Στο booth 58 στους independent artists της Art Thessaloniki παρουσιάστηκε η σειρά “minor minerals” της Γεωργίας Τρούλη, μια σειρά μικρών έργων για την οποία ο εικαστικός Δημήτρης Παππούς σημείωσε ότι αποτελούν “ένα άλλο ποιητικό σύμπαν της εικαστικού και ποιήτριας το οποίο συντίθεται  από μικρά χαικού.”

Όπως σημειώνει και η εικαστικός Τρούλη Γεωργία ,η σειρά έργων minor minerals είναι τα καθημερινά rituals, αυτόματη γραφή και μια μορφή καθημερινού διαλογισμού.

Απαραίτητα και θεμελιώδη συστατικά στοιχεία της καλλιτεχνικής μου διεργασίας και πορείας. Μια καθημερινή κάθαρση, εξάσκηση, ανακάλυψη και παράλληλα ένας αναστοχαστικός επαναπροσδιορισμός που προκύπτει μέσα από την επανάληψη.

Πολλά από αυτά έχουν μεταφερθεί σε μεγαλύτερες διαστάσεις, σε λευκές επιφάνειες και σε καμβάδες, τα πιο πολλά αποτελούν αυτοτελή και αυθύπαρκτα έργα οργανικής φόρμας με την δική τους δυναμική.

Eπέλεξα έναν μεγάλο αριθμό από αυτά- και κυρίως τα ασπρόμαυρα- τα οποία κατά το μάλλον ή ήττον είναι μίνιμαλ φόρμες στην απόδοσή τους, να τα στήσω και να τα εκθέσω με έναν τρόπο μαξιμαλιστικής πύκνωσης, δίνοντας μια υφή παιχνιδίσματος και κίνησης.

Georgia Trouli Visual Artist – Curator

[email protected]