«Στην Μακεδονία του παλιού καιρού»

Κοστολόγηση; Πρόγραμμα; Βιωσιμότητα; Συντονισμός; Άγνωστες λέξεις για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη ΔΕΘ της νέας εποχής, της αναπτυξιακής πορείας, της «πράσινης» και βιώσιμης ανάπτυξης, των ελληνικής καταγωγής αλλά διεθνούς διείσδυσης start ups, θα γίνουμε μάρτυρες, για μια ακόμη χρονιά, σκηνών αμετροέπειας, ΄΄τσοβαλο-γενούς΄΄ παροχολογίας και προκλητικής ανευθυνότητας.

Με το εκκωφαντικό σύνθημα πως «βγήκαμε από τα μνημόνια», ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει ρετουσάροντας τις υποσχέσεις του 2015, του 2016, του 2017 να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο «ανταποδοτικών» των κόπων των Ελλήνων παροχών. Ο τακτικισμός, ο λαϊκισμός, η «κηδεμονία» των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η μονοπώληση της ευαισθησίας από την αριστερά της προόδου, θα προβληθούν επανειλημμένα και σε έντονη συχνότητα επί 4ήμερον από τον ουδέτερο, αντικειμενικό και «διαυγή» φακό της ΕΡΤ των Ελλήνων φορολογούμενων.
Ελπίζω και εύχομαι πως τα αντανακλαστικά μας πλέον θα είναι υγιή και άμεσα, απέναντι στο «όμορφο ψέμα» και στο «εύπεπτο παραμύθι». Βέβαια, οι πρωταγωνιστές άλλαξαν μέσω του ανασχηματισμού αλλά δεν άλλαξε επ’ ουδενί το μίγμα της πολιτικής που εμμένει να επικαλείται και να αντιτάσσει τον δήθεν ακροδεξιό κυνισμό της αντιπολίτευσης, γιατί δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα.
Κοστολόγηση; Πρόγραμμα; Βιωσιμότητα; Συντονισμός; Άγνωστες λέξεις για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πείτε γιατί όχι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Γιατί απλούστατα ενώ υπήρξαν πρωτεργάτες, τώρα έχουν καταντήσει κομπάρσοι κακής ποιότητας υβρίδια «μακεδονομάχων» και καρεκλολάγνοι πολιτικάντηδες που «παίζουν» καθυστερήσεις ακόμη και με guest stars!
Το μόνο κοινό που συνηθίζουν να λένε είναι ότι «αγαπούν την ευθύνη», την οποία σε πλείστες όσες καταστάσεις π.χ η τραγωδία στο Μάτι, την μετακινούν σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ. Αυτό βέβαια που οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε, είναι η δεινότητά τους να βαφτίζουν «το κρέας-ψάρι» σε χρόνους μηδενικούς. Πέραν των αριστερών εμμονών, οι θέσεις εναλλάσσονται με ταχύτατους ρυθμούς κατά το πώς εξυπηρετείται η κομματική τους βιωσιμότητα και η παραμονή στην εξουσία.
«Η δημοκρατία ευτελίστηκε στα χρόνια του μνημονίου» ανέφερε στο διάγγελμά του στην Ιθάκη των ακουσμάτων της πένθιμης καμπάνας, ο Πρωθυπουργός. Ποιος δε θα συμπλήρωνε αυθόρμητα ότι στην δική τους διακυβέρνηση απλά η δημοκρατία εξέλιπε; Ποιος ξεχνά το νόμο Παρασκευόπουλου, το νόμο-«άφεση αμαρτιών» βαρυποινιτών και τρομοκρατών; Την ανυπαρξία κρατικών μηχανισμών πολιτικής προστασίας; Τον «ακρωτηριασμό» των δυνάμεων δημόσιας τάξης σε περιόδους αναρχίας; Το θρίαμβο του «εθνομηδενισμού» και την άρνηση της ιστορίας του τόπου μας;
Κανείς δεν ξεχνά γιατί όλοι θιγόμαστε! Στην Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι μνήμες είναι νωπές και το ιστορικό αποτύπωμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Σε κάποιους ακούγεται γραφικό. Για εμάς είναι ζωτικό!
Απέναντι σε όλη αυτή τη «σκιά» πιθανότατα χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που θα εργαστεί σκληρά για την αναγέννηση της Ελλάδας.
Που τον απασχολεί η κυβερνησιμότητα της χώρας, που έχει κοστολογημένο επιχειρησιακό έλεγχο διακυβέρνησής της, που θα μεταρρυθμίσει χωρίς ισχυρές αναταράξεις στην κοινωνική διαστρωμάτωση, που θα επαναφέρει τη μεσαία τάξη στο προσκήνιο.
Δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα. Το κάλεσμα του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές και ειλικρινές.
Συμμετέχουμε όλοι σε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία χωρίς διαχωρισμούς.
Η πρόκληση είναι η ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας και πλέον η αλήθεια είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση και ο μόνος τρόπος επούλωσης των “τραυμάτων” μας.

Θωμάς Βράνος

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Β` Θεσσαλονίκης