Στεφανία Σαργιώτη: “Η υπομονή και η θετική σκέψη είναι δυο συστατικά που θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας”

Η Dreamteam σε συνεργασια με το Polismagazino.gr, στην έναρξη του νέου Χρόνου και με δράσεις #giaenankaliterokosmo, δίνει βήμα σε καλλιτέχνες για να εξωτερικεύσουν συναισθήματα, έργα και απόψεις:

“Θα ήθελα να συνεχίσω να δημιουργώ και να ζωγραφίζω παρέα με τα χρωματιστά μολύβια μου και τους γραφίτες μου, ό,τι αγγίζει ρεαλιστικά την αισθητική μου. Να πραγματοποιήσω μια ατομική μου έκθεση και να συνεχίσω να λαμβάνω μέρος σε όμορφες εικαστικές διαδρομές”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Ήταν μια χρονιά που τα συναισθήματα ακροβατούσαν πότε στη λύπη και πότε στη χαρά, με απώλειες ανθρώπων αλλά και δημιουργικότητα. Η ζωγραφική μου και η αισιόδοξη πλευρά που πάντα κοιτάζω τα πράγματα με βοήθησαν αρκετά.

Πως αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα με την πανδημία και τα μέτρα για τον covid; Την αντιμετωπίζω με αισιοδοξία, προσοχή και εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας. Θεωρώ ότι προσπαθούν για το καλό μας και για να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα μας. 

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η εξέλιξη του Πολιτισμού το 2022; Θεωρώ ότι και φέτος δεν θα καταφέρουμε να εξελίξουμε τον Πολιτισμό μας λόγω της πανδημίας όπως θα τον θέλαμε, αλλά επειδή κοιτάζω πάντα την θετική πλευρά, πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Υπομονή και θετική σκέψη. Είναι δυο συστατικά που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω και να επανέλθουμε πάλι στην κανονικότητά μας και σε αυτό που επιθυμεί ο καθένας. Είμαστε χαρούμενος λαός και μας αρέσουν πολύ οι αγκαλιές, ο χορός, η μουσική και οι τέχνες γενικά, αρά μόνο αισιόδοξα μπορούν να είναι τα αποτελέσματα. 

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Νομίζω πως θα είναι παράξενη, περίεργη διαφορετική γιατί έχουμε χάσει πολλά και κυρίως έχουμε κλειστεί στον εαυτό μας. 

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Θα ήθελα να συνεχίσω να δημιουργώ και να ζωγραφίζω παρέα με τα χρωματιστά μολύβια μου και τους γραφίτες μου, ό,τι αγγίζει ρεαλιστικά την αισθητική μου. Να πραγματοποιήσω μια ατομική μου έκθεση και να συνεχίσω να λαμβάνω μέρος σε όμορφες εικαστικές διαδρομές.

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/