“Στα άκρα” του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

Από 28 Ιουλίου στα θερινά

Ένας πατέρας που θα φτάσει στα άκρα για το γιο του… Μια ταινία εκδίκησης με δυνατές ερμηνείες και σενάριο γεμάτο ανατροπές

Η Weirdwave, στις 28 Ιουλίου, παρουσιάζει την ταινία Στα άκρα του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι. O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.

Εδώ θα βρείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=0coBUYe2HIw

Υπόθεση

Ένας ισπανός οδηγός του υπογείου σιδηροδρόμου στις Βρυξέλλες, βιώνει μια νύχτα την απόλυτη φρίκη. Βλέπει ένα νεαρό να ετοιμάζεται να πέσει στις ράγες, μπροστά από το συρμό που οδηγεί ο ίδιος, και βλέποντας το πρόσωπό του προλαβαίνει να αντιληφθεί πως είναι ο γιος του, με τον οποίο είχαν χαθεί εδώ και χρόνια…  Όταν ο πατέρας μαθαίνει πως ο γιος του είχε εμπλακεί σε μια αιματηρή ληστεία αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, και να ακολουθήσει τη ματωμένη γραμμή των ιχνών που άφησε πίσω του το παιδί του, για να φτάσει στους εγκέφαλους της ληστείας, τους οποίους  θεωρεί υπευθύνους για την κατάληξη του.

Ένας πατέρας που θα φτάσει στα άκρα για να τους βρει… Ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού –αλλά ποιος είναι η γάτα; Και ποιος το ποντίκι; 

Σύγχρονο αστυνομικό θρίλερ, σφιχτό, με δυνατές ερμηνείες και σενάριο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, με την υπογραφή του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι, (συν)σεναριογράφου της ταινίας Οι Άθλιοι.

«Ήθελα να γυρίσω μια ντετεκτιβική ταινία με ήρωα έναν κάπως απομονωμένο χαρακτήρα, που μοιάζει λίγο και με μένα, δηλαδή με έναν ξένο που ζει στις Βρυξέλλες»,  σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Ονειρευόμουν να γυρίσω ένα αστικό αστυνομικό, με σκηνικό αυτήν την πόλη στην οποία ζω εδώ και 9 χρόνια, και διάθεση να την εξερευνήσω σε βάθος».

Το είδος του αστυνομικού θρίλερ του έδωσε την δυνατότητα να μιλήσει «για τον χρόνο που μας έχει δοθεί σε αυτόν τον πλανήτη, ειδικά υπό το πρίσμα βίαιων καταστάσεων και επιλογών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας. Ποιον αφήνουμε πίσω; Τι χάσαμε στην προσωπική μας ζωή; Για ποια πράγματα μετανιώνουμε όταν ο θάνατος μας χτυπά την πόρτα; Ήθελα ο κόσμος να αναρωτιέται με πόση ανθρωπιά θα έχουν μείνει  στο τέλος οι χαρακτήρες μου, έχοντας αντιμετωπίσει ένα τέτοιο χάος».

Ο ισπανός πρωταγωνιστής Αντόνιο ντε λα Τόρε, γνωστός μας από τις ταινίες Μικρό νησί, Η Οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου, Ο έκπτωτος και Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει δίνει μια καθηλωτική ερμηνεία στον ρόλο του πατέρα που ζητά εκδίκηση για να εξιλεωθεί ως γονιός, και ταυτόχρονα ενός άντρα που θέλει να διαγράψει το παρελθόν του

 Στο πλευρό του ο Ολιβιέ Γκουρμέ (Ντε Γκωλ και Η εμμονή) και η εντυπωσιακή Μαρίν Βακτ, μοντέλο και ηθοποιός, που απολαύσαμε  στις ταινίες Νέα και όμορφη και Διπλός εραστής του Φρανσουά Οζόν.

Στα Άκρα (“Οn the edge”, Γαλλία – Ισπανία, 2022, 100’)

Σκηνοθεσία: Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

Σενάριο: Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

Ηθοποιοί: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μαρίν Βακτ, Ολιβιέ Γκουρμέ