Μαίρη Ελευθεριάδου: Η «έμπνευση» έρχεται σε ανύποπτο χρόνο και αυτό τη χαρακτηρίζει ως μια μαγική στιγμή

“Έχω πολλά όνειρα. Σίγουρα να εκδοθεί η δεύτερη ιστορία μου και να συνεχίσω να ασχολούμαι με το κύριο μου επάγγελμα την διδασκαλία γαλλικών.”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω όταν ήμουν 13 χρονών αλλά σταμάτησα μετά από κάποιους μήνες γιατί προείχε το διάβασμα για το σχολείο. Άρχισα να γράφω ξανά μετά από 10 χρόνια, καθώς φαίνεται ότι τότε ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Είναι δυο λέξεις. Η έμπνευση και η διάθεση για συγγραφή. Νομίζω αυτές είναι οι λέξεις κλειδιά για κάθε συγγραφέα.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Ναι έρχεται σε ανύποπτο χρόνο και αυτό την χαρακτηρίζει ως μια μαγική στιγμή, το ότι μπορεί να έρθει μετά από μια συζήτηση, ένα τραγούδι ή μια συζήτηση.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Ευαίσθητη, ονειροπόλα και με χιούμορ. Όπως είχα διαβάσει και κάπου, μέρα που δεν γελάσαμε είναι μέρα χαμένη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Έχω πολλά όνειρα. Σίγουρα να εκδοθεί η δεύτερη ιστορία μου και να συνεχίσω να ασχολούμαι με το κύριο μου επάγγελμα την διδασκαλία γαλλικών.

Βιογραφικό

Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθρογραφεί στο site Sociall.gr. Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. Το πιο μελωδικό ρεφρέν είναι το πρώτο της βιβλίο.