Στέλλα Κονιτοπούλου: “…Η διαχείριση της επιτυχίας είναι δυσκολότερη από την αποτυχία”

“Εύχομαι… Δύναμη, κουράγιο, θετική σκέψη, όσο γίνεται και όλα θα πάνε καλύτερα για όλους μας”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση ήταν στα 8 μου χρόνια. Θυμάμαι να βλέπω τον παππού μου να παίζει βιολί.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Κάτι που θα είχε ενδιαφέρον και δεν θα περίμενε ο κόσμος, θα ήταν μία μουσική συνύπαρξη με την Μαρινέλα. Τη θαυμάζω πολύ!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται σήμερα, η πρώτη μου εμφάνιση σε επαγγελματικό πια επίπεδο ήταν στα 11 μου, όταν ξεκίνησα να τραγουδώ με την οικογένειά μου. Η εμπειρία κοντά στην οικογένεια ήταν καθοριστικά θετική γιατί εκεί πήρα τα πρώτα ερεθίσματα και έμαθα να αγαπώ την παραδοσιακή μουσική. Ωστόσο, μεγαλώνοντας μου προέκυψε η ανάγκη να πειραματιστώ με το είδος, κι έτσι κάποια στιγμή ακολούθησα τη δική μου πορεία. Κράτησα όμως, ως πηγή έμπνευσης τις μουσικές επιρροές της οικογένειας, τους γνώριμους δηλαδή μουσικούς δρόμους του νησιώτικου και προσπάθησα απλώς να δημιουργήσω κάτι νέο, που να σέβεται τη μουσική μας ιστορία.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει τίποτα από τα δύο, γιατί τα έχω βιώσει κατά καιρούς και έχω ανταπεξέλθει! Το αξιοσημείωτο είναι πως η διαχείριση της επιτυχίας είναι δυσκολότερη τελικά. Παρ’όλα αυτά και από τα δύο μαθαίνεις πολλά τόσο για τους άλλους, όσο και για εσένα.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Κάθε εποχή έχει τα δικά της «φαινόμενα», συνεπώς το ότι υπάρχουν είναι κάτι φυσιολογικό. Κάποτε οι νέοι τραγουδιστές πήγαιναν στο «Να η ευκαιρία» ή έστελναν demo στις δισκογραφικές εταιρείες. Τώρα πηγαίνουν εκεί να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, καθώς δεν υπάρχει πια άλλος τρόπος. Για μένα είναι δίκαιο να δίνεται η ευκαιρία σε αυτόν που την ζητά, ώστε να αποδειχτεί στην πράξη αν αυτός ο δρόμος κάνει γι’αυτόν ή αν πρέπει να διαλέξει κάτι άλλο. Εξάλλου τα απωθυμένα δεν είναι καλό πράγμα! Οπότε σε γενικές γραμμές, έχω θετική άποψη. Μάλιστα, δεν θα ήμουν αρνητική να είμαι και κριτής σε κάποιο από αυτά, αρκεί να είχε κάποια σχέση με το ρεπερτόριο που γνωρίζω.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής με την Ελένη Βιτάλη. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η σπουδαιότερη Ελληνίδα τραγουδίστρια και την έχω σαν πρότυπο από μικρή.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν όντως να βοηθήσουν από αυτό το πόστο τους τραγουδιστές ή τα μουσικά σχήματα στην Ελλάδα με συνέπεια και γνήσιο ενδιαφέρον. Αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις, έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα, που επικράτησε έντονα κυρίως τα προηγούμενα χρόνια, ανθρώπων που απλώς κρατούσαν μόνιμα ένα τηλέφωνο στο χέρι, είχαν εταιρείες χωρίς έδρα και χρέωναν τρεις φορές περισσότερα από όσα ζητούσαν οι καλλιτέχνες στην πραγματικότητα. Όσοι όμως το κάνουν με σοβαρότητα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τη δουλειά μας να βγει πολύ πιο δυνατά προς τα έξω.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Αιγαίο» από την Real Music το 2019, με 7 νέα τραγούδια, βρίσκομαι στο studio για ένα ντουέτο που ετοιμάζουμε με τον γνωστό Κρητικό λυράρη και τραγουδιστή Στέλιο Μπικάκη, σε στίχους του ιδίου και μουσική του Βασίλη Κλουβάτου. Θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε όλοι να μπορέσουμε να επανέλθουμε στις ζωντανές εμφανίσεις.

Πόσο πιστεύετε θα επηρεάσει η πανδημία τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και γιατί; Η δική μας δουλειά ήδη περνούσε κρίση και πριν την πανδημία, πόσο μάλλον τώρα. Σε ό,τι αφορά στο παραδοσιακό τραγούδι θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολο το να μην γίνουν φέτος τα λαϊκά πανηγύρια, από τα οποία εξαρτάται το εισόδημα όλης της χρονιάς για πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο για όσους βγαίνουμε μπροστά. Εύχομαι η κατάσταση να βελτιωθεί σύντομα.

Το τραγούδι σας “Θέλω να πάμε Μύκονο” έχει τεράστια απήχηση στο κοινό! Πείτε μας δύο λόγια. Είναι αλήθεια και πραγματικά αυτό ήταν μία έκπληξη! Το κομμάτι έχει αισιοδοξία, ίσως γι’αυτό αρέσει. Αυτή η αισιοδοξία υπάρχει και στο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Νίκος Βλάχος, στη Μύκονο, συνοδεία σπουδαίων μουσικών και χορευτών, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για το αποτέλεσμα, όπως και τους συνεργάτες μου στην Real Music.

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας; Δύναμη, κουράγιο, θετική σκέψη, όσο γίνεται και όλα θα πάνε καλύτερα για όλους μας.