Ένα πολύ σημαντικό έργο τεχνολογίας, για τους συνανθρώπους μας με μειωμένη όραση, έχει πεδίο εφαρμογής τα σούπερ μάρκετ Μασούτης

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. οδηγούμενη από την κοινωνική της ευαισθησία και αξιοποιώντας το υψηλό τεχνολογικό της επίπεδο συμμετέχει μαζί με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ) και άλλους 3 φορείς σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία e-όραση (e-vision).

Η τεχνολογία, μέσω του έργου e-vision, δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με μειωμένη όραση να κάνουν μόνοι τους τις αγορές τους σε ένα σούπερ μάρκετ. Πεδίο εφαρμογής είναι τα σούπερ μάρκετ Μασούτης.

Με την e-vision μπορεί κάποιος να πλοηγηθεί μέσα στο κατάστημα, να αντιληφθεί μπροστά σε ποιο ράφι βρίσκεται, να ξέρει ποιο προϊόν κρατάει στα χέρια του και να κάνει τις αγορές του χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου, ικανοποιώντας την επιθυμία αυτοεξυπηρέτησης.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν στη «Βραδιά Ερευνητή»* που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο εντυπωσίασε τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και τους μαθητές που παραβρέθηκαν στη διοργάνωση και είχαν την ευκαιρία να δουν πώς η τεχνολογία μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων με μειωμένη όραση.

*1.500.000 επισκέπτες σε πάνω από 370 ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου στη «Βραδιά Ερευνητή». Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με πρόσκληση της ομάδας e-όραση.