Στέλλα Καριάκα

Η ζωγράφος Στέλλα Καριάκα σπούδασε την ζωγραφική μελετώντας μεγάλους ζωγράφους ,την Ιστορία της Τέχνης ,τα υλικά ,την χρωματολογία ,τα νέα ρεύματα και κυρίως ασκούμενη .

Ασχολείται με ελαιογραφίες σε καμβά – τεχνική abstract – έργα με σπάτουλα , μικτές τεχνικές ,ακρυλικά και την Μινωική Τέχνη.
Ο καταξιωμένος δάσκαλος ζωγραφικής Βασίλης Μπότας με μύησε στα μυστικά της ζωγραφικής τέχνης .

Μέσω των έργων μου αγαπώ να καλλιεργώ την κριτική σκέψη και να μεταδίδω μυνήματα που έχουν ένα βαθύτερο νόημα , τα θέματα να ξεφεύγουν από την ύλη και τους περιορισμούς της και να ματουσιώνονται σε κάτι πνευματικό .

Η κ. Καριάκα έχει συμμετάσχει σε 22 εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό,τις σπουδαιότερες από τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω :

Ιούνιος 2015 – 7ο Φεστιβάλ Πικ-Νικ Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών.

Σεπτέμβριος 2018 Συμμετοχή σε Έκθεση Ζωγραφικής της Ένωσης Εικαστικών Λάνασσα υπέρ φορέων καρκινοπαθών στην Gallery Remezzo μια διοργάνωση κατά του Παιδικού καρκίνου .

Νοέμβριος 2018- στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών με θέμα ”Μια Περιφέρεια Πολλές Ομορφιές”με το ΣΖΘΒΕ .

Ιούνιος 2018- στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς με το ΣΖΘΒΕ
Ιούλιος 2018 – Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα ”ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΑ” στην πόλη Τσανάκαλε της Τουρκίας , στα πλαίσια της ανακύρηξης από την UNESCO Γαλλίας ως έτος ΤΡΟΙΑΣ το 2018.

Ιανουάριος 2019 Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής στην Κωνσταντινούπολη στην Gallery Sariyer Belediyesi Βοσπόρου .

Φεβρουάριος 2019 στην Κατερίνη στο χώρο της Αστικής Σχολή Πιερίας με θέμα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος,
του Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, της συγγραφικής ομάδας της κοινότητας ” Τhe Mythologists” με θέματα από την Αρχαιότητα, την Zωγραφική ,την ιστορία της τέχνης και την Μυθολογία της Ελλάδος .

http://facebook.com/StellaKariaka

INSTAGRAM : STELLAKARIAKA
E-mail :[email protected]