Στέλιος Καλαθάς: “…Κοιτάμε μπροστά στη μέρα που θα μπορούμε και πάλι να αγκαλιαστούμε να σκουπίσουμε ο ένας τα δάκρυα του άλλου από την συγκίνηση και να δώσουμε πολλά φιλιά επιτυχίας”

Ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς “ανακρίνεται” από τη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr για τον Κορονοϊό, την Καραντίνα και την Κανονικότητα.

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Είμαι αισιόδοξο άτομο. Προσπαθώ να σκέφτομαι  πάντα θετικά. Ετσι λοιπόν και τώρα, νομίζω ότι η επόμενη μέρα θα είναι σαφώς δύσκολη αλλά με ψυχραιμία και δύναμη θα καταφέρουμε να  ανταπεξέλθουμε και σ’ αυτό τον σκόπελο. Νομίζω ότι είμαστε από γερή ράτσα με δυνατές ρίζες που άντεξε και αντέχει πολλά. Θα χρειαστεί σεβασμός και αλληλεγγύη και όλοι μαζί, χωρίς να κοιτάει ο καθένας μόνο το προσωπικό του συμφέρον θα δράσουμε έτσι ώστε να έρθουν και πάλι καλύτερες μέρες για όλους μας. Η αισιοδοξία δεν θέλει μόνο ευχολόγια, αλλά και δράση προς τον σκοπό !

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Αυτός ο ιός δεν είναι ευκαιρία μπορεί να προσπαθήσαμε όλοι να προσαρμόσουμε την τέχνη στο διαδίκτυο αλλά κακά τα ψέματα σαν την ανθρώπινη επαφή και την αλληλεπίδραση που χρειάζεται η τέχνη και μάλιστα η τέχνη του Θεάτρου, δεν μπορεί να συγκριθεί. Παλεύουμε με τα νέα δεδομένα μένουμε σε επαφή και κοιτάμε μπροστά στην μέρα που θα μπορούμε και πάλι να αγκαλιαστούμε να σκουπίσουμε ο ένας τα δάκρυα του άλλου από την συγκίνηση και να δώσουμε πολλά φιλιά επιτυχίας.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή πληγεί; Ζούμε σε μια χώρα που το 65% του εισοδήματος της προέρχεται από τον τουρισμό. Σαφώς και το χτύπημα θα είναι μεγάλο δεν νομίζω οι ξένοι επισκέπτες να μπορέσουν να έρθουν με ευκολία φέτος, άλλα μην ξεχνάμε ότι ζούμε έναν αόρατο πόλεμο με απώλειες σε όλο το πλανήτη. Όπως όλοι …κι εμείς.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Νομίζω γι’ αυτό θα μιλήσει η ιστορία….. που τα βλέπει όλα μέσα από το δικό της πρίσμα.

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Να ξαναβρεθώ με τους φίλους μου στις ομάδες τις Συναισθηματικής Διαλεκτικής – της μεθόδου που διδάσκω για τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας αλλά και την αποτελεσματική επικοινωνία πάντα με βοηθό το θέατρο . synaisthimatikhdialektikh.com.

Μου έχει λείψει τρομερά η ζωντανή επαφή μαζί τους. Γιατί μέσα από τις συναντήσεις μας, δημιουργούμε στενή και ουσιαστική σχέση. Για εμας είναι ένα ταξίδι πολύτιμο στα συναισθήματα που μας ενώνει ουσιαστικά αυτή η κοινή εξερεύνηση.

Στέλιος Καλαθάς
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης [email protected]

Facebook: http://www.facebook.com/theatro33

Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com