Μυρτώ Πετροπούλου: Η «έμπνευση» εμφανίζεται ως μια στιγμή τεράστιας ηρεμίας…

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Από την ηλικία των 9 ήδη σκάρωνα ποιήματα, έγραφα ιστορίες και παραμύθια.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Ονειροπόλα.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Ω ναι, εμφανίζεται ως μια στιγμή τεράστιας ηρεμίας και μετά απλά κατακλύζομαι από εικόνες και λέξεις.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Με μια λέξη αισιόδοξη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Η συνέχεια της ελληνικής μυθολογίας μας αλλά και η έκδοση κάποιων παραμυθιών μου που αγαπώ ιδιαίτερα. Ήδη είναι στα σκαριά έκδοσης η ιστορία μου. “Η κερασιά στην αυλή μου”, που από τα μηνύματα που πήρα αγαπήθηκε μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Μπεκατώρου.

Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Οσελότος
Συγγραφέας: Μυρτώ Πετροπούλου
Διάσταση: 22×24
Σελίδες: 40
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-960-564-840-4
Εικονογράφος: Εμμανουέλα Κακαβιά

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: Εκδόσεις Οσελότος
www.ocelotos.gr – Τηλ.: 2106431108

Ανθολόγιο της Ελληνικής Μυθολογίας, γραμμένο με αγάπη και μεράκι από αρχαιολόγο. Συνοδεύεται από δραστηριότητες, παιχνίδια και παραδοσιακά αινίγματα που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, να διεγείρουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, και να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους.
Ταξιδέψτε με σύντροφο τον Πήγασο και γνωρίστε σε αυτό το πρώτο ταξίδι την υπέροχη Μυθολογία μας μέσα από τους μύθους Θεών, Ηρώων και Πλασμάτων.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μυρτώ Πετροπούλου γεννήθηκε το 1984 στην Καστοριά. Ακολούθησε το όνειρό της να γίνει αρχαιολόγος σπουδάζοντας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη Μυθολογία, την ανασκαφική συντήρηση και τον πολιτιστικό τουρισμό μέσα από προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχε σε ανασκαφές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ζει στο Κιλκίς, είναι παντρεμένη, έχει αποκτήσει τον Άγγελό της και εξασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Πρόσφατα διακρίθηκε με έπαινο το παραμύθι της «Η ιστορία της Μελισσάνθης» στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό του περιοδικού Κέφαλος.