Στέλιος Γκίκας: Τα “μάτια” της noris M.I.K.E. εστιάζουν στο μέλλον το οποίο διαγράφεται τεχνολογικό και άκρως ψηφιακό

“Η σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας με πελάτες από ασφαλιστικούς, χρηματοοικονομικούς, υπηρεσιακούς, βιομηχανικούς και εμπορικούς τομείς με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας και την υλοποίηση επιτυχημένων έργων”

Μιλήστε μας για την επιχείρησή σας και την “ταυτότητά” σας ως επαγγελματίας. Γεννήθηκα στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Ερλάνγκεν Γερμανίας.
Οι γονείς μου είχαν Φροντιστήριο για Έλληνες στη Νυρεμβέργη όπως και Ακαδημία Πληροφορικής. Μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα στη Γερμανική Εταιρεία noris network AG ως Προγραμματιστής οπού κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, κατάφερα να φτάσω στην θέση του υπεύθυνου τμήματος Ανάπτυξής Λογισμικού. Στην πορεία της καριέρας μου ανέλαβα και διαχειρίστηκα παγκόσμια Project από διάφορους επώνυμους Πελάτες όπως: Τράπεζες, Αυτοκινητοβιομηχανίες, Αερομεταφορές.
Κατά το έτος 2016 και μετά από ενδελεχή έρευνα της εταιρίας noris network AG, πάρθηκε η απόφαση να ιδρυθεί θυγατρική εταιρεία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Όπως και έγινε! Από το 2016 είμαι διευθυντής της Εταιρίας noris Μ.Ι.Κ.Ε. την οποία και από την στρατηγική θέση μου, προσφέρω στις επιχειρήσεις προσαρμοσμένες λύσεις πληροφορικής, στους τομείς IT outsourcing, υπηρεσίες Cloud και Δικτύων & Ασφάλειας. Η Τεχνολογική βάση αυτών των υπηρεσιών είναι μια ισχυρή υποδομή η οποία βασίζεται σε ένα κόμβο υψηλών επιδόσεων Internet “Backbone” διαθέτοντας πολλαπλά κέντρα δεδομένων “Datacenter” υψηλής ασφάλειας.
Η σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας με πελάτες από ασφαλιστικούς, χρηματοοικονομικούς, υπηρεσιακούς, βιομηχανικούς και εμπορικούς τομείς με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας και την υλοποίηση επιτυχημένων έργων.

Οικονομική κρίση και Lockdown. Έχουν επηρεάσει την επαγγελματική σας δραστηριότητα; Σίγουρα μια οικονομική κρίση που προέρχεται μετά από ένα πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια δεδομένα Lockdown, ήταν επόμενο να επηρεάσει και τη δική μας δραστηριότητα θετικά και αρνητικά. Τώρα θα μου πείτε πως γίνεται μια κρίση να επηρεάσει θετικά το πελατολόγιο μας; Πελάτες μας που δραστηριοποιούνται σε Τομείς που έχουν ανάπτυξη και πλέον έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε υποδομές Internet λόγου χάρη e-shop. Ως γνωστόν η noris M.I.K.E. άκρως εξειδικευμένη στη λειτουργία τέτοιου είδους υπηρεσιών, έχει τη δυνατότητα και τις τεχνολογικές υποδομές να επεμβαίνει και να στηρίζει με άμεσες λύσεις τους Πελάτες της.
Βεβαία υπάρχουν και οι αρνητικές εκδοχές οι οποίες είναι συνέπεια της οικονομικής κρίσεις η οποία προέρχεται από την αναστολή εργασιών τον επιχειρήσεων οι οποίες είναι πληττόμενες από τον COVID-19.

Δραστηριοποιείστε και στο εξωτερικό; Όπως ανάφερα και στο εισαγωγικό του Βιογραφικού μου μετά την αποφοίτηση τον σπουδών μου εργάστηκα στην noris network AG. Κατ’ επέκταση λοιπών η noris MIKE αποτελεί θυγατρική της noris network AG η οποία προς το παρόν δραστηριοποιείται με Πελάτες της μητρικής εταιρίας προερχόμενου από το παγκόσμιο στερέωμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δραστηριοποιηθούμε και στην ελληνική αγορά. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές επαφές με Θέμα την εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Σας ανησυχεί το αύριο ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας; Λόγω του ότι ο Κλάδος της Πληροφορικής αναπτύσσεται ραγδαία δεν μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή το αύριο. Επίσης το βλέπουμε και στην Ελλάδα ότι έχει αρχίσει η ψηφιοποιήσει διαφόρων υπηρεσιών (π.χ. online-Εξουσιοδοτήσεις, κτλ.) και βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρίες να μπαίνουν και να δραστηριοποιούνται στον online κόσμο. Όλες αυτές οι αλλαγές μας επιτρέπουν να μην ανησυχούμε για το αύριο.

Είστε Επαγγελματίας ή Επιχειρηματίας; Όταν απασχολείς ένα προσωπικό της τάξεως τον 30 ατόμων τότε τι μπορείς να είσαι; Ξεκινήσαμε με 6 άτομα το 2017 και αισίως είμαστε 30 και τα μάτια μας εστιάζουν στο μέλλον το οποίο διαγράφεται τεχνολογικό και άκρως ψηφιακό. Επίσης η noris μπορεί και αναλαμβάνει έργα όλων των βαθμίδων από άλλες επιχειρήσεις.

Υποστηρίζετε επενδυτικά το επιχειρείν στην Ελλάδα; Παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα που η εταιρία noris δραστηριοποιείται στην Ελλάδα έχουν λάβει χώρα αρκετές διερευνητικές επαφές μέσα από τις οποίες προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τις ανάγκες των ελληνικών εταιριών. Επίσης έχουν γίνει επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και η noris να είναι μια από τις εταιρείες που θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στη “μετάβαση” της επόμενης μέρας.

Στέλιος Γκίκας

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο που τώρα ξεκινάει το “επιχειρείν”; Με μία λέξη “Jackpot”. Ένα από τα δυσκολότερα βήματα που κάνει ένας άνθρωπος μετά από την πιστοποίηση τον γνώσεών του. Από την άλλη όμως αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ζωή των ανθρώπων, να αγγίξει, να γνωρίσει και να ξεπεράσει τα όρια του. Το να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν είναι μια μεγάλη κίνηση και μία από τις πιο δύσκολες αλλά και πιο ευχάριστες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος. Θα πρέπει να ξεχάσει την παλιά του ζωή και να είναι έτοιμος για μία καινούργια. Σίγουρα θα υπάρξουν εμπόδια και προβλήματα και εδώ θα παίξει σημαντικό ρόλο ο τρόπος προσαρμογής και διαχείρισης αυτών. Το πιο σημαντικό συστατικό όμως είναι να αγαπάει, και να πιστεύει σε αυτό που θέλει να κάνει και να κυνηγήσει το Όνειρό του, αφήνοντας έξω το ΕΓΩ!

Links:

https://www.noris.gr/

https://www.linkedin.com/company/noris-mike

https://www.linkedin.com/in/stelios-gikas/

https://www.facebook.com/norismike/