Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με χαρά παρουσιάζει και παραδίδει στους ανθρώπους που αγαπούν το ωραίο, το καλό, τον πολιτισμό και την αισθητική το νέο χώρο μας στο Μεταλλικό, το Στέκι της Τέχνης, απέναντι από την Πινακοθήκη.

Αφήσαμε πίσω μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά. Όμως η ζωή συνεχίζεται και κοιτά μπροστά. Οι άνθρωποι αναζητούν εξωστρέφεια, ψυχαγωγία, πνευματική ανάταση.

Η ιδέα για ένα χώρο στο Μεταλλικό γεννήθηκε από την διάθεση να δημιουργηθεί μία σύνδεση με το χώρο της Πινακοθήκης, ένα χώρο που θα κουβαλά αγάπη, ρομαντισμό, δροσιά, πολιτισμό, θα φιλοξενεί όμορφες, χαρούμενες και κεφάτες παρέες και θα προσφέρει πολιτιστικές δράσεις υψηλής αισθητικής μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Ένα χώρο όπου οι στίχοι των ποιητών θα σκορπίζονται στις φυλλωσιές των δέντρων, η εικαστική δημιουργία θα συναγωνίζεται την ομορφιά της φύσης, οι καλές κινηματογραφικές ταινίες θα βρούν φιλόξενη προβολή, ο θεατρικός λόγος θα απλωθεί στις ανοιχτές ψυχές και το καλό βιβλίο θα είναι η καλοκαιρινή συντροφιά των αναγνωστών.

Έτσι γεννήθηκε το Στέκι της Τέχνης. Το πονέσαμε, το ξεχορταριάσαμε, το φροντίσαμε, το αγαπήσαμε.
Και είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε! Σας περιμένουμε όλους στο Στέκι μας για δροσερές καλοκαιρινές non covid βραδιές, με μυρωδιές από αγιόκλημα, γιασεμιά και βασιλικούς, με ή χωρίς φεγγάρι, αεράκι από τα πλούσια φυλλώματα του διπλανού αλσυλλίου, κρύα μπυρίτσα, δροσερούς χυμούς και πολλά άλλα!
Για να μπορέσουμε να ζήσουμε το όνειρο όμως υπήρξαν κορυφαίοι χορηγοί, εταιρίες, επιχειρηματίες, φίλοι που το αγκάλιασαν, το στήριξαν και το πίστεψαν.

Κορυφαίοι χορηγοί η εταιρία KLEΕMAN και η εταιρία ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ που ανέλαβαν τα δυσβάσταχτα για την ΤΕΧΝΗ κόστη κατασκευής της οθόνης προβολής.
Η εταιρία KLEΕMAN με το άψογο, ευγενέστατο, καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό της ανέλαβε την κατασκευή και τοποθέτηση με προδιαγραφές ευρωπαϊκών κινηματογράφων του πλαισίου της οθόνης για τις προβολές στο θερινό σινεμαδάκι μας, ενώ η εταιρία ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ ανέλαβε την προμήθεια του υψηλής ποιότητας γαλλικής προέλευσης μουσαμά προβολής, από τους καλύτερους του είδους, που προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας θέαση.

Στην πορεία εξωραισμού ένας μεγάλος αριθμός χορηγών και φίλων έχει σταθεί στο πλευρό της “ΤΕΧΝΗΣ”, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο σύλλογο και τους σκοπούς του. Κοντά μας ήταν ο Γιάννης Φαχουρίδης, ο Παύλος Αβραμίδης, ο Γιάννης Σαββόπουλος, ο Θανάσης Βαφειάδης, η Δήμητρα Δεληγιαννίδου, η Έλλη Φρεγγίδου, η Στέλλα Τσολακίδου, ο Κώστας Σταυρακίδης, η Τώνια Παπαδοπούλου, η Ξανθή Σιδηροπούλου, ο Μιχάλης Άτσαλας, ο Νίκος Άτσαλας, ο Χαρίτωνας Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Λαζαρίδης, η Ελένη Λιαρετίδου, Βασιλική Τσουκαλίδου και πολλοί πολλοί ακόμη.

Από τα βάθη της καρδιάς σας ευχαριστούμε που σταθήκατε δίπλα στο σύλλογο και στην πόλη, ευχαριστούμε που κάνατε πράξη το όνειρο.
Η ευγνωμοσύνη των ανθρώπων της ΤΕΧΝΗΣ είναι μεγάλη.

Αυτό το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό όπου θα σας περιμένουν οι πιο όμορφες συναυλίες, τα πιο εμπνευσμένα θεατρικά αναλόγια και παραστάσεις, οι πιο τρελές κωμωδίες του καλοκαιριού, τα πιο καλά βιβλία, οι πιο ευφάνταστες εικαστικές εκθέσεις και τα πιο εμπνευσμένα παραμύθια.
Τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19 θα τηρούνται όπως προβλέπεται από τις κάθε φορά εκδιδόμενες ΚΥΑ.
Καλό καλοκαίρι να έχουμε!