“Σοφία σε Θυμάμαι” Η παρασταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς

Σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα και κείμενο Τάνιας Χαροκόπου επιστρέφει για 2η συνεχόμενη χρονιά απο  την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου,5,12 και 19 Νοεμβρίου στη θεατρική σκηνή Ρυθμός Art Theater

Η ταραχώδης ζωή της Σοφίας Βέμπο, «της δικής μας Σοφίας», μέσα από δικές της διηγήσεις και νοσταλγικές αναπολήσεις, πλήρως τεκμηριωμένες, σε κείμενα της Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, ζωντανεύει επί σκηνής, σαράντα χρόνια μετά από το τελευταίο της ταξίδι ….

Η γυναίκα «θρύλος», που αγάπησε και αγαπήθηκε, που δόξασε την πατρίδα αλλά και δοξάστηκε, η γυναίκα που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια, αλλά και αυτή, που καθιέρωσε τα αρχοντορεμπέτικα, εξιστορεί άγνωστες πτυχές της ζωής της, στοιχεία και καταστάσεις, με μια αφήγηση συνταρακτικά απλή και ανθρώπινη.
Η συγκλονιστική καριέρα της Σοφίας, τα τραγούδια της, τα ερωτικά της σκιρτήματα, η δυναμική φιλόδοξη προσωπικότητά της, μεταφέρονται στην σκηνή, από την Γεωργία Ζώη μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Ελληνικής θεατρικής σκηνής, που ενσαρκώνει αυτόν τον τόσο νευραλγικό ρόλο και ερμηνεύει ζωντανά, τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας, συνοδευόμενη από ακορντεόν.

Λίγα λόγια για το έργο
Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στο πλαίσιο μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της.
Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που τη σημάδεψαν, απλά αλλά και σημαντικά.
Για πρώτη φορά στη ζωή της, εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στη μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της.
Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Ξεκινώντας στις Δευτέρα 29 Οκτωβρίου,5,12 και 19 Νοεμβρίου στη θεατρικη σκηνή Ρυθμός Art Theater
 

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας

Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου
Καλλιτεχνικός σχεδιαστης (σκηνικά – κοστούμια): Ανθή Πετρουλάκη

Διανομή:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ  – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΡΙΝΤΖΕΛΑΣ

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Δήμας
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάνια Χαροκόπου
Φωτογραφίες – Video art: Δημήτρης Καραντινόπουλος

Παραγωγή: ΤΕΧΝΙS Οργανωση Θεαματος
Διάρκεια παράστασης: 1:30 χωρίς διαλειμμα
Ώρα έναρξης :21.00 Είσοδος : 10 € (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)
Ρυθμός Art Theater: Λ. Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλ. Κρατήσεων: 210-9750060