Κυριάκος Μαριδάκης: “Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον Πολιτισμό”

Μία διεθνής προσωπικότητα  λαμβάνοντας εκτίμηση, θαυμασμό και στήριξη ακόμα και απο αρχηγούς ξένων κρατών.
Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι ο άνθρωπος εκείνος, που καθιέρωσε διεθνώς την δική του πολιτιστική διπλωματία, ενισχύοντας το προφίλ της χώρας μας και μετατρέποντας ένα πολεμικό γεγονός, όπως είναι η Ναυμαχία της Σαλαμίνος σε μια Παγκόσμια Εορτή Ειρήνης, τιμώντας όλους τους νεκρούς- ανεξαρτήτως χρώματος, Φυλής , θρησκείας και Κοινωνικής τάξης- προβάλλοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως και  όλα τα κράτη που συμμετέχουν και τιμούν τους δικούς τους νεκρούς, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν από κανένα αλλο κράτος στον κόσμο.
Ένας αληθινός Έλληνας ή καλύτερα ενας Παγκόσμιος  “Πρέσβης Ειρήνης , Πολιτισμού και Δημοκρατίας” διεκδικώντας μια θέση στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι. 
Ο κ. Μαριδακης ξέρει να δίδει μάχες και να τις κερδίζει, όπως ξέρει ο ίδιος να προβάλλει την Ελλάδα παντού, να αγωνίζεται για την άμεση προστασία προβολή και παγκόσμια ανάδειξη της Σαλαμίνας που τόσο αγαπάει, να τιμά το γεγονός της ναυμαχίας ολόκληρος ο κόσμος, όπου με  πρωτοβουλία του να συμμετέχουν κάθε χρόνο 51 κράτη, να προτείνει αναπτυξιακά τουριστικά έργα σε ηγέτες ξένων κρατών, με στόχο την άμεση ενίσχυση της τοπικής, αλλά και της εθνικής οικονομίας, ενώ μέσω του πολιτισμού να συμβάλλει στην ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδος με τις αντίστοιχες χώρες όπως του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας και άλλων 48 χωρών, ενδυναμώνοντας το διεθνές κύρος της πατρίδας μας, όπως η
επίσκεψη στους ιστορικούς χώρους της Ναυμαχιας στη Σαλαμίνα του Πρόεδρου του κράτους του Ισραήλ κ.Ρίβλιν και η συνάντηση του στο Μονακό με τον Πρίγκηπα Αλβέρτο.
Σε ερώτηση μας για την ενασχόληση του με την πολιτική, αν και γνωρίζουμε, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές πολιτικές παρατάξεις η απάντηση του κ.Μαριδάκη ήταν μάλλον αναμενόμενη.
“Αγωνίζομαι για μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, για μία Ελλάδα που θα πρέπει και οφείλει να συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει το φως και το αρχαίο πνεύμα που διασώθηκε στα ιερά στενά της Σαλαμίνας σε ολόκληρο τον κόσμο, τιμώντας τις  οικουμενικές αξίες της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, τιμώντας όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για έναν ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο. 
Η προσφορά προς την πατρίδα δεν πρεπει να σχετίζεται με θέσεις, τίτλους και αξιώματα.
Σκοπός μου είναι η συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση προς όφελος της πατριδας μας υπηρετώντας την κοινωνία και τη ανθρωπότητα”.
Ο Κυριάκος Μαριδάκης ειναι μια  παγκόσμια προσωπικότητα, που έχει γράψει ηδη την δική του ιστορία και αποτελεί δίδαγμα για όλους μας.