Σοφία Πουλή

Explore Your Senses

Tαξιδεύουμε στην Κρήτη, ένα νησί με σημαντική ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά και φυσική ομορφιά, για να εξερευνήσουμε εκ νέου τις αισθήσεις μας και να γευτούμε την εμπειρία της γης, του φωτός και της θάλασσας. Η έκθεση explore your senses, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, προτείνει φόρμες, μοτίβα, σχέδια, πληθωρικές και μονοχρωματικές επιφάνειες, δημιουργώντας μια σύνθεση αλλά και ένα νέο πεδίο αισθήσεων.
Οι εικαστικές προτάσεις, έργα με ποικίλη ιδιοσυγκρασία και ύφος, συνομιλούν αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με τους χώρους της νεόδμητης ξενοδοχειακής μονάδας.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό και κοινωνικό site polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη Σοφία Πουλή

Βιογραφικό

«Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό. Θέλεις λιακάδα, ελευθερία κι ένα λουλούδι», Hans Christian Andersen.

Θέλει χρώματα η ζωή, καμβάδες, πινέλα, αγάπη, μεράκι και συναίσθημα. Πάντα η ζωγραφική ήταν το μέσο για να εκφράζω τις σκέψεις, τα όνειρα και τα συναισθήματά μου, τις μικρές και μεγαλύτερες χαρές. Μέσα από αυτήν, φαίνεται ο κόσμος μου και όλα, όσα μου δίνουν χαρά και τροφή για σκέψη. Θα μπορούσα και ίσως να «ζω», στην Belle Époque, τότε που χορεύαμε βαλς και όλα μύριζαν ορχιδέα. Ο συγκεκριμένος εκείνος τρόπος ζωής αγγίζει την αυθορμητισμό μου, τον τρόπο που αντιμετωπίζω τη ζωή, τη φιλία, τον έρωτα που πάντα ήταν πηγή ενέργειας. Τότε που πραγματικά σημειώθηκε πρόοδος στην τεχνολογία και την επιστήμη και η φωνή των γυναικών όλο και δυνάμωνε.

Η σχέση του καλλιτέχνη με το έργο του είναι μοναδική, απόλυτη είσαι πάντα με αυτό συνδεδεμένος. Κάθε έργο είναι κομμάτι της ψυχής του την στιγμή της δημιουργίας. Είναι «μαγικό» να καταθέτεις ένα κομμάτι του εαυτού σου το οποίο ταυτόχρονα κάποια στιγμή χάνεις για πάντα αλλά και πάντα σε περιέχει στην αιωνιότητα.

Πίνακές μου έχουν εκτεθεί στη γενέθλια πόλη μου Πάτρα, στην Πινακοθήκη της Σύρου, στην Πάρο, στην Πινακοθήκη του Πειραιά, την Κύπρο, Ρώμη και Κρήτη.
Με χαρά μεγάλη συμμετέχω σε αυτήν την άρτια οργανωμένη από τη Γεωργία Τρούλη, έκθεση και χαίρομαι που έργα μου θα εκτεθούν σε αυτόν τον υπέροχο χώρο.

Explore Your Senses

Now the lockdown is behind us, we are off to Crete -that island with its great history, cultural heritage and natural beauty -to once more explore our senses and savour the experience of the earth, the light and the sea. The exhibition, “Explore your senses”, featuring artists from all over Greece, proposes forms, motifs, designs, exuberant and monochrome surfaces, creating a synthesis as well as a new vista for the senses.
The artistic proposals, works with multifarious idiosyncrasy and style, in harmonious discourse with one another as well as with the spaces in the newly-built hotel unit.
The natural location and the primary materials, the primordial, imperious and yet hospitable character of Crete are elements which bring out both the aura of the hotel Royal Senses Resort and Spa Crete, Curio Collection by Hilton and the energy of “Explore your senses”, while at the same time creating an ongoing interaction.
The elements of tradition, the singular architecture and contemporary design of Royal Senses coalescing with the works of modern artists draw us in to a new experience of elevated aesthetic enjoyment on an island that easily and effortlessly shifts colour and new forms into the past, present and future, and all that while the particular global conditions invite us to explore our views, to reflect, to create new perspectives, to explore and sharpen our consciousness and our senses, to discover new landscapes within and without for the sake of equilibrium, pleasure and beauty.

Georgia Trouli
Visual Artist-Curator


Royal Senses Resort and Spa Crete

Το φυσικό τοπίο και οι πρωτογενείς ύλες, ο αρχέγονος, αγέρωχος και συνάμα φιλόξενος χαρακτήρας της Κρήτης είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τόσο την αύρα του ξενοδοχείου Royal Senses Resort and Spa Crete όσο και την ενέργεια της έκθεσης explore your senses, αλλά και δημιουργούν μια συνεχή αλληλεπίδραση.

Τα στοιχεία της παράδοσης, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το σύγχρονο design του Τhe Royal Senses σε συγκερασμό με εικαστικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, μάς προτρέπουν σε μια νέα εμπειρία υψηλής αισθητικής απόλαυσης σε ένα νησί που μετατοπίζει εύπλαστα και αβίαστα χρώμα και νέες φόρμες σε παρελθόν, παρόν και μέλλον και ενώ οι ιδιάζουσες παγκόσμιες συνθήκες μας καλούν να διευρύνουμε την οπτική μας, να αναστοχαστούμε, να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, να εξερευνήσουμε και να οξύνουμε τη συνείδηση και τις αισθήσεις μας, να ανακαλύψουμε νέα εσωτερικά και εξωτερικά τοπία για ισορροπία, απόλαυση και ομορφιά.

https://theroyalsenses.troulisroyalcollection.com/