Σοφία Αναστασίου: “Με αισιοδοξία, με ψυχραιμία και εφευρετικότητα μπορεί μία κρίση να μετατραπεί σε επαγγελματική ευκαιρία”

“Το lockdown μας έδωσε την ευκαιρία να ηρεμήσουμε, να φιλοσοφήσουμε και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την εργασία μας σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς χρησιμοποιώντας πιο μοντέρνους τρόπους εργασίας. Κάπως έτσι ιδρύθηκε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα mykep.gr.”

Σοφία & Ελένη Αναστασίου
τηλ. 23920 27885 – 6
Διεύθυνση: Ανθέων 8
emailΣοφία : [email protected]m
Ελένη : [email protected]
Νατάσα : [email protected]
Αναστασία : [email protected]
Γεωργία : [email protected]
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή : 9:00 – 16:00
Τηλεφωνική Υποστήριξη : 9:00 – 14:00

Γενικό lockdown, Αναγκαίο ή όχι; Θεωρώ ότι ή λέξη αναγκαίο είναι μονόδρομος. Σε τόσο κρίσιμες ώρες για τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας και την προστασία τόσων άλλων δεν μπορεί παρά να παρθούν αυστηρά μέτρα προστασίας μέσω lockdown.

Μιλήστε μας για την επιχείρηση σας και την πορεία της έως σήμερα. Η επιχείρησή μας ξεκίνησε τον 02/1990 με αντικείμενο την παροχή λογιστικών φοροτεχνικών και εργατολογικών υπηρεσιών στους επαγγελματίες και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.
Το 2012 παράλληλα με την λειτουργεία του λογιστικού μας γραφείου ιδρύσαμε το υποκατάστημα μας στην οδό Ανθέων 8 στην Περαία και ταυτόχρονα το πρώτο ιδιωτικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών με αντικείμενο την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών και στους ιδιώτες. Επίσης λόγω της μεγάλης εμπειρίας μας στην εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία και σε συνεργασία με τον δικηγόρο του γραφείου μας, εντάξαμε στις υπηρεσίες μας και συνταξιοδοτικές μελέτες και υποβολή φακέλων συντάξεων.
Με την πάροδο του χρόνου μια σειρά νέων υπηρεσιών που αφορά το δημόσιο πέρα από την έννοια των λογιστικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, εντάχθηκε στις παροχές μας και καλύπτει νέες ανάγκες των πελατών μας. Αυτές οι υπηρεσίες είναι οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον ΟΑΕΔ (έκδοση κάρτα ανεργίας, ταμείο ανεργίας κλπ), Υποβολή Πόθεν Έσχες, Εξ οικονομώ, Αιτήσεις ΑΣΕΠ και μία σειρά έκδοσης πιστοποιητικών από το ληξιαρχείο, δικαστήρια κ.λ.π.
Η καινοτομία μας παρόλα αυτά δεν σταμάτησε εκεί μιας και τον Απρίλιο του 2020 ιδρύσαμε το πρώτο πανελληνίως ηλεκτρονικό λογιστικό γραφείο – ιδιωτικό ΚΕΠ, με την ονομασία http://mykep.gr.

Σε αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα ο χρήστης για πρώτη φορά μπορεί να αγοράσει όλες αυτές τις υπηρεσίες που παρέχουμε διά ζώσης στο γραφείο μας και ηλεκτρονικά, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και από οπουδήποτε χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσει μαζί μας, αφού η πλατφόρμα τον καθοδηγεί βήμα – βήμα.

Τέλος κατά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας από εμάς, μία έκπληξη περιμένει τον πελάτη μας αφού το ανάλογο έγγραφο που έχει ζητηθεί, αναρτάται στον προσωπικό χώρο του λογαριασμού του που δεν είναι παρά μία νέα πλατφόρμα που αρχειοθετεί ανά υπηρεσία ότι έχει ζητηθεί.

Ο χρήστης δηλαδή χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας μέσω του mykep.gr έχει στην διάθεση του δωρεάν το δικό του ηλεκτρονικό αρχείο. Αυτό του χαρίζει ασφάλεια δεδομένων, μιας και η πλατφόρμα μας διαθέτει τις πιο εξελιγμένες μεθόδους κρυπτογράφησης δεδομένων μέσω GPDR. Το αρχείο αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε, χωρίς να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή του. Του δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να έχει τον λογιστή του online.

Φόβος – Απώλεια, Υπάρχουν ως σκέψεις στην καθημερινότητα σας; Ο φόβος για απώλεια θα υπάρχει πάντα κι ο μόνος τρόπος να το αποτρέψουμε είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Μάσκα: ήρθε για να μείνει; Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμα θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού.

Οικονομική κρίση και lockdown έχουν επηρεάσει την επαγγελματική σας δραστηριότητα; Όλοι έχουμε επηρεαστεί και από την οικονομική κρίση και από το lockdown. Κάθε τι όμως έχει και την καλή του όψη, όσο δύσκολο και ας φαίνεται. Η οικονομική κρίση μέσα από τις δυσκολίες που μας δημιούργησε μας ανάγκασε να γεννήσουμε ιδέες και να προσπαθήσουμε περισσότερο για να επιβιώσουμε. Μία τέτοια ιδέα ήταν και η δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού ΚΕΠ. Το lockdown μας έδωσε την ευκαιρία να ηρεμήσουμε, να φιλοσοφήσουμε και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την εργασία μας σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς χρησιμοποιώντας πιο μοντέρνους τρόπους εργασίας. Κάπως έτσι ιδρύθηκε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα mykep.gr.

Κάθε κρίση είναι και μία επαγγελματική ευκαιρία; Ναι, με αισιοδοξία, με ψυχραιμία και εφευρετικότητα μπορεί μία κρίση να μετατραπεί σε επαγγελματική ευκαιρία.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο που τώρα ξεκινάει να ασχολείται με το “επιχειρείν”; Θα τον συμβούλευα να κλείσει τα αυτιά του σε δυσοίωνες εικασίες και να ξεκινήσει με θάρρος, επιμονή και μεθοδικότητα, θέτοντας στόχους και δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα. Η επιτυχία αυτού του προγράμματος είναι βέβαιη εφόσον τα χαρακτηριστηκά της επιχείρησής του είναι η γνώση και η συνεχής επιμόρφωση γύρω από το αντικείμενο του, η καινοτομία, η τεχνολογία, οι δημόσιες σχέσεις και η συνέπεια. Όλα αυτά δημιουργούν με την πάροδο του χρόνου την εμπειρία που θα ολοκληρώσει τα θεμέλια της επιχείρησής του για μία μακρόχρονη πορεία.