Σεραφειμίδη Μαρία: “Η Κρήτη είναι ο τόπος μου, είναι η πηγή της έμπνευσής μου…”

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα και θα παρουσιάσουν έργα που δημιούργησαν με έμπνευση κυρίως τη ζωή και το έργο του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη.

Συμμετέχετε στο Capsis Astoria heraklion στην Κρήτη. Θα θέλατε να μας πείτε ενα απόφθεγμα του Ποιητή, συγγραφέα, φιλοσόφου, στοχαστή από το οποίο εμπνεύστηκατε; Τι σημαίνει για εσάς αυτό; Νίκος Καζαντζάκης, αγαπημένος συγγραφέας, διαχρονικός κ επίκαιρος! Απόφθεγμα του στοχαστή που αυτή την εποχή με εμπνέει…«Ετούτη είναι η αληθινή ευτυχία. Να ‘ναι τ’ άστρα από πάνω σου, ζερβά η γης, δεξιά η θάλασσα, και να λογάς ξαφνικά πως μέσα στην καρδιά σου η ζωή τέλεψε το στερνό της τον άθλο, κι έγινε παραμύθι»… Τόσο απλά… τόσο σοφά.

Η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη. Θα το επιλέγατε κάποια στιγμή ως τόπο διαμονής σας ή ως τόπο έμπνευσης; Την Κρήτη δε χρειάζεται να την επιλέξω ως τόπο διαμονής… γιατί εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα αλλά κ διαμένω στο νησί το οποίο αγαπώ πολύ. Είναι ο τόπος μου, η πηγή της έμπνευσής μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κρήτη; Αγαπημένο μέρος του νησιού, όλος ο νότος του, οι νότιες παραλίες του που βρέχονται από το Λυβικό πέλαγος. Ξεχωριστές, μοναδικές, μαγικές! Τόποι ηρεμίας, γαλήνης μα κ έμπνευσης.

Βιογραφικό. Σεραφειμίδη Μαρία. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μικρή ηλικία η ενασχόλησή της με την τέχνη σε διάφορες μορφές της θα την οδηγήσει σε αναζητήσεις δημιουργικής έκφρασης.

Οι πανεπιστημιακές της σπουδές αργότερα, στον τομέα του πολιτισμού, είναι εκείνες που θα καθορίσουν το στίγμα της ως εικαστικής δημιουργού.

Μιας δημιουργού που μέλημά της είναι να αναβιώσει την “παλιά” καλή εποχή των μύθων των παραμυθιών των θρύλων αλλοτινών καιρών.

Σκοπός της εικαστικής της προσέγγισης είναι να “ταξιδέψει” τον θεατή της σε μία “άλλη” πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα λιγότερο σκληρή και περισσότερο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα.