Σεραφειμίδη Μαρία: “Επίμονη Τέχνη… ίσον έμπνευση… πάθος… δημιουργία… αναζήτηση νέων δρόμων έκφρασης…”

Στα χέρια των καλλιτεχνων της Ε.Τ. μορφές κ ιδανικά ξαναζωντανεύουν μέσα από τη καλλιτεχνική τους μεταμόρφωση. Ιδέες επίμονων καλλιτεχνών που είναι έτοιμες να ζήσουν αξιοποιημένες ως έργα τέχνης. Συμμετέχετε κι εσεις σε αυτό το εικαστικό ταξίδι με την ΕΠΙΜΟΝΉ ΤΈΧΝΗ τι έχετε να δηλώσετε για τον επόμενο σταθμό σας;

Επόμενος σταθμός της Επίμονης Τέχνης η πόλη του φωτός το Παρίσι! Νοιώθω ευτυχής που η δουλειά μου ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της τέχνης με προορισμό την πόλη όπου κάθε μορφή τέχνης αποθεώνεται.

Τα εργα σας ταξιδεύουν με εξαιρετικά επίμονα αξιολογους σταθμούς δίχως τέλος. Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σας σε αυτό το πρότζεκτ της Ε.Τ και ποια η τεχνοτροπία σας;

Η πηγή της έμπνευσής μου όσον αφορά το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν είναι άλλη από την έννοια της ελληνογαλλικής φιλίας! Μία φιλία μεταξύ των δύο λαών η οποία έχει να επιδείξει πολλά χρόνια πίσω της κοινής πορείας. Η τεχνική που κ στην παρούσα εργασία έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτή των Mix Media. Πιο συγκεκριμένα έχω δουλέψει πηλό σε συνδιασμό με υλικό σκλήρυνσης, έτσι ώστε να καταφέρω να αποδώσω την Πραγματικότητα του έργου!

Επόμενος σταθμός στην καρδιά του Παρισιού. Γκαλερί du Colombieur τιμώντας τον πολυδιάστατο Γάλλο πρόξενο Philippe Ray και εμπνεόμενοι από την αύρα της ΕλληνοΓαλλικης Φιλίας. Πότε θα λάβει χώρα το προτζεκτ και ποια είναι για εσας προσωπικά σημαντικά πρόσωπα τα οποία ενεπνευσαν ώστε να εδραιωθεί επιπλεον η δυνατή φιλία ανάμεσα στους πολιτισμούς μας;

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου στην καρδιά της πόλης του Παρισιού, στην ατμοσφαιρική γκαλερί du Colombieur με την ευγενική υποστήριξη του Γάλλου πρόξενου κυρίου Phillippe Ray. Ο κύριος Ray είναι ο άνθρωπος εκείνος του οποίου κύριο μέλημά του είναι οι ισχυροί δεσμοί φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες Ελλάδα – Γαλλία.

28 Φεβρουαρίου 23 εικαστικοί στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ τιμούν με έργα τους την μακρά φιλία των δύο χωρών μέσα από τον άνθρωπο που πρεσβεύει πολιτισμό και έχει εμπνεύσει με την αξιολογη δράση του. Πιστεύετε ότι άνθρωποι όπως ο αξιότιμος Philippe Ray, στον βαθμό που τους αναλογεί, μπορούν να ωθήσουν τον κόσμο προς το καλύτερο;

Φυσικά και πιστεύω πως άνθρωποι του αναστήματος του κυρίου Ray μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο αφού είναι εκείνοι που πρεσβεύουν την τέχνη κ γενικότερα τον πολιτισμό κ σαν κύριο μέλημά τους έχουν την ανάδειξη αυτών κ τη συνένωση, κατά συνέπεια, των δύο λαών μέσα από αυτούς.

Πείτε μου αν θέλετε ποιο χρώμα αγαπάτε πρισσοτερο;

Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το πράσινο! Το πράσινο σε όλες του τις αποχρώσεις! Για μένα είναι χρώμα έμπνευσης κ δημιουργίας! Χαλαρωτικό μα συνάμα φωτεινό κ δημιουργικό!

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ τι σημαίνει για εσάς;

Επίμονη Τέχνη ίσον έμπνευση πάθος δημιουργία αναζήτηση νέων δρόμων έκφρασης.

Πείτε μας τέλος συμφωνείται με την επιστροφή των μαρμάρων στη χώρα μας από το βρετανικό μουσείο;

Μία πολύπαθη ιστορία, είναι κ εκείνη της επιστροφής των μαρμάρων του αριστουργηματικού Παρθενώνα από την Βρετανία στη χώρα μας! Τα μάρμαρα αυτά είναι η ιστορία μας η κληρονομιά μας για τις επόμενες γενιές. Εννοείται πως θα έπρεπε ήδη να βρίσκονταν στον τόπο τους που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα!