Σεμινάρια Νοεμβρίου

Σεμινάριο Υποκριτικής και Αυτογνωσίας. Συναντώ τον ήρωα (ρόλο). Γνωρίζω τον εαυτό μου.

http://eepurl.com/hfkL-f

Η τέχνη δεν είναι μόνο ένας τρόπος να εκφράσεις τον εαυτό σου αλλά και να τον γνωρίσεις καλύτερα!

Για δεύτερη χρονιά το σεμινάριο Υποκριτικής και Αυτογνωσίας, “Συναντώ τον ήρωα. Γνωρίζω τον εαυτό μου”, έρχεται στο Πολυχώρο Τέχνης και Έκφρασης +αίσθημα για να εξερευνήσουμε το χώρο της Υποκριτικής και της Αυτογνωσίας και τον τρόπο που συνδέονται άμεσα αυτά τα δύο.

Κάθε θεατρικός ήρωας, όπως και κάθε άνθρωπος αποτελεί μια μοναδική και πολύ ξεχωριστή οντότητα.

Η Υποκριτική τέχνη και οι Θεατρικοί μονόλογοι θα μας φέρουν σε επαφή με σύνθετους, πολυδιάστατους και ενδιαφέροντες θεατρικούς χαρακτήρες, αλλά και εμάς τους ίδιους. Που μοιάζουμε, που διαφέρουμε? Γιατί συναντηθήκαμε μαζί τους? Τι έχουμε να δώσουμε στους ήρωες μας και τι έχουν να μας προσφέρουν αυτοί?

Η επαφή μας με θεατρικούς ρόλους θα μας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις διαφορετικές εκφάνσεις του ψυχισμού μας. Αυτές που γνωρίζουμε και αυτές που ενώ βρίσκονται ήδη μέσα μας δεν τις έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Με τρόπο καλλιτεχνικό, δημιουργικό και ευχάριστο θα ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερα χαρίσματα και δυνατότητες που κρύβουμε μέσα μας, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυθορμητισμό και θα καλλιεργήσουμε περισσότερο την ενσυναίσθηση μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εσάς που αγαπάτε το θέατρο. Σε εσάς που νιώθετε μαγεμένοι από την τέχνη της υποκριτικής και γοητευμένοι από την τέχνη της αυτοανακάλυψης.

Σας περιμένουμε!
Ειρήνη Μπαλτά
Ηθοποιός – Life Coach – Ραδιοφωνικός παραγωγός

Έναρξη Τρίτη 3 Νοεμβρίου
Διάρκεια: 12 συναντήσεις
Ώρα: 17.00 – 19.00

«Κινηματογραφικό Ταξίδι Αυτογνωσίας»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στο σεμινάριο κινηματογράφου «Κινηματογραφικό Ταξίδι Αυτογνωσίας» με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Manuel de Coco στον πολυχώρο τέχνης και έκφρασης +αίσθημα θα μυηθούμε σε μυστικά μονοπάτια όπου η αυτογνωσία και η τέχνη γεννούν προσωπικότητες με όραμα. Ένα ταξίδι εικόνων που θα αποκαλύψει την μαγεία της 7ης Τέχνης μέσα από μια ποιητική οπτική.

To ιδιαίτερο ύφος στον κινηματογράφο απαιτεί αυτογνωσία. Για τον λόγο αυτό θα δούμε πώς επιδρούν τα βιώματα των δημιουργών και ο χαρακτήρας τους στην δημιουργία ενός πολύ προσωπικού καλλιτεχνικού ύφους.

Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί σε δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό.
Στο θεωρητικό θα μελετηθούν όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας: από το πώς γεννιέται μια ιδέα, πώς γράφεται το σενάριο, πώς γίνεται το γύρισμα μέχρι και την ολοκλήρωσή της. Θα μιλήσουμε για την σημασία του ντεκουπάζ, την επιλογή του κάδρου, της οπτικής γωνίας, τα μεγέθη του πλάνου, τις θέσεις και τις κινήσεις της κάμερας. Θα συζητηθούν τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει ο σκηνοθέτης για να πει την ιστορία του, η σχέση με τους συνεργάτες του και οι ειδικότητες του συνεργείου.
Μέσα από αποσπάσματα των ξενόγλωσσων ταινιών μεγάλου μήκους του Manuel de Coco, “Unknown Land” και “Invisible World – Shambhala”, θα κατανοήσουμε την σημασία του ποιητικού σινεμά, θεμελιωτές του οποίου είναι οι σπουδαίοι σκηνοθέτες ο Ρώσος Andrei Tarkovsky και ο Αμερικανός Terrence Malick, που επίσης θα μιλήσουμε για το έργο τους.

Στο πρακτικό μέρος, μέσα από μια σειρά ασκήσεων, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κινηματογραφήσουν δικές τους σκηνές , καθώς και μονοπλάνα σε δικό τους σενάριο. Επίσης θα γίνουν ασκήσεις πάνω στο ντεκουπάζ σκηνών. Συμπληρωματικά θα γίνουν γυρίσματα.

Να επισημάνουμε πως στο σεμινάριο σκοπός μας δεν είναι να μιλήσουμε για την ιστορία του κινηματογράφου και την ανάλυση των κανόνων του, αλλά να αναδείξουμε την 7η Τέχνη ως το μέσο για την εξέλιξη του εαυτού μέσα από την δημιουργία που οδηγεί σε ένα Κινηματογραφικό Ταξίδι Αυτογνωσίας.

Έναρξη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και για 12 συναντήσεις.
Ώρα 20.00 – 22.00

Πολυχώρος +αίσθημα, Αθηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6946 105520.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Εργαστήριο Φωνητικής με τον Άρη Γραικούση

Τα μαθήματα έχουν ως σκοπό την άρτια μουσική εκπαίδευση, μύηση και ερμηνεία στους ήχους της Μουσικής, ώστε να κατανοηθούν οι συνδυασμοί των μουσικών ακουσμάτων και η εμπεριστατωμένη απόδοσή τους.
Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν:
– Εισαγωγή και εκμάθηση βασικών μουσικών στοιχείων.
– Ασκήσεις χαλάρωσης και διαφραγματικών αναπνοών.
– Ακουστικές μελωδικές ασκήσεις.
– Ασκήσεις ρυθμικής αγωγής.
– Εκμάθηση και απόδοση τραγουδιών με ερμηνευτικές και τεχνικές κατευθύνσεις.

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν με ανάλυση, μέσω μουσικού οργάνου (Πιάνο) και την καλλιέργεια- ενσωμάτωση της φωνητικής γκάμας των ενδιαφερομένων, για την ουσιαστική έκφραση.
Με το πέρας των μαθημάτων, θα γίνει παρουσίαση σε εκδήλωση ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος της μουσικής απόδοσης.
Τα μαθήματα θα γίνονται σε γκρουπ έως 10 άτομα.

Κάθε Δευτέρα
Α Γκρουπ – 18.00 – 20.00  
Β Γκρουπ – 20.00- 22.00

Πολυχώρος +αίσθημα, Αθηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6946 105520.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Copyright © 2020 Πολυχώρος Τέχνης & Έκφρασης +αίσθημα, All rights reserved.
www.synaisthima.com