Σας παρουσιάζουμε την καλλιτέχνη Σεραφειμίδου Μαρία

Γεννήθηκε το Καλοκαίρι του 1971 σ ένα γραφικό χωριό στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο….. έχοντας εντρυφήσει στις πτυχές του Ελληνικού Πολιτισμού τον οποίο και λατρεύει.

Αγαπάει τη μουσική….κάθε είδους… το θέατρο …την αρχαία ελληνική μυθολογία… τη θάλασσα…τη χειμωνιάτικη λιακάδα…την καλοκαιρινή βροχή… τον ελληνικό καφέ με μπόλικο καϊμάκι…μα πάνω απ όλα αγαπά με πάθος το ταξίδι… σε κάθε μορφή του.!!!

Είναι αυτοδίδακτη και δουλεύει κυρίως πηλό συνδιαστικά με σκληρυντή… Το “πάντρεμα”των υλικών αυτών της επιτρέπει εξαιρετικές αποδόσεις έργων….. εκφραστικές μα κυρίως ελεύθερης τοποθέτησης όσον αφορά την τεχνική κατασκευής μα και την υλοποίηση της φαντασίας σε πραγματικότητα έργου…

Οι επιρροές που έχει δεχτεί είναι…σε μεγάλο βαθμό….από την ιστορία του εκάστοτε τόπου αλλά βασικά από την αρχαία ελληνική, και όχι μόνο, μυθολογία την οποία και μετουσιώνει σε πραγματικότητα έργου.
Τη συναρπάζει ο μύθος… η πλοκή…η ιστορία… που θα “αγκαλιάσει” το κάθε της έργο και θα δέσει αρμονικά με την εικόνα αυτού!!!
Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις….. μεταξύ αυτών εκείνης της Πάρου την Άνοιξη του 2018…της Εθνικής Πινακοθήκης Κυκλάδων στο νησί της Σύρου…αλλά και στην Αθήνα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εικαστικής ομάδας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ με καλλιτεχνική επιμέλεια της ζωγράφου Χρύσας Μπαρζόκα!!!
Στις 25 Φεβρουαρίου 2019 θα λάβει μέρος σε μία ακόμη ομαδική έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 3 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Όνειρό της…..να συνεχίσει να ονειρεύεται….. και να ταξιδεύει…..