Σίσσυ Καλεντέρη: “…Με υγεία, αγάπη, σύνεση και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές”

Η Σίσσυ Καλεντέρη, Ηθοποιός στο θέατρο Μπρόντγουαίη, απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr.

Το εμβόλιο οσονούπω φτάνει στη χώρα μας, θα εμβολιαστείτε; Καλή ερώτηση. Θα προτιμούσα κάποιο φάρμακο να υπάρξει αντί του εμβολίου. Σίγουρα πάντως δεν θα εμβολιαστω από τους πρώτους. Θα δω θα ακούσω, θα μάθω θα το ψάξω και μετά θα αποφασίσω αν τελικά κάνω το εμβόλιο ή όχι.

Μουσεία, θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι, Gallery και τόσοι άλλοι πολιτιστικοί χώροι. Ποιό είναι το μέλλον τους; Αν και είμαι αισιοδοξο άτομο σαν άνθρωπος και σαν καλλιτεχνης θεωρώ, οτι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δυστυχώς το πολιτιστικό μέλλον του τόπου μας το βλέπω δυσσοίωνο. Ειδικά τον πρώτο καιρό.

Τι κοινωνία ανθρώπων περιμένετε να αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμου; Φόβο, δυσπιστία στην καινούργια πραγματικότητα και αβεβαιότητα. Γενικά ανάμικτα συναισθήματα.

Πως περνάτε το χρόνο σας στην απομόνωση και στην καραντινα; Επικοδομητικά θα έλεγα. Διαβάζω πολλά βιβλία διαφορετικά είδη κυρίως θεατρικά και βιογραφίες. Αθλούμαι όσο μπορώ. Βγάζω βολτα πολύ συχνά το σκυλακι μου. Φυσικά ακούω μουσική και βλέπω ταινίες. Κυρίως επικεντρώνομαι στο μέσα μου. Βάζω στόχους ζωής όπου προσπαθώ να τους υλοποίησω.

Περιγράψτε μας ενα γεγονός που θα σας μείνει αξεχαστο από τη χρονιά του 2020; Μα, φυσικά τι αλλο; Το φαινόμενο του κορονοιου. Αυτο το τραγικά δραματικό γεγονός που συνέβη σε όλο τον πλανήτη σαφώς, μας άλλαξε τη ζωη μας, την καθημερινότητά μας, τις συνήθειές μας, τον τρόπο σκέψης μας, κυρίως την ψυχολογία μας την πνευματικη μας υγεία, όπου επεφερε τρομερές οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας κατ’ επέκταση και σε εμάς τους ίδιους.

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του Polismagazino.gr; Καταρχάς καλή χρονιά με υγεία αγάπη και ευτυχία. Θέλω να δώσω ενα θετικό μήνυμα Ελπίδας. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να κάνουμε ακόμη λίγη υπομονή γιατι σιγά-σιγά βγαινουμε απο το σκοτεινό τούνελ της φρικτής επιδημίας. Να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι πολίτες και πιο υπεύθυνοι άνθρωποι γιατι στο τέλος μας περιμένει μια αχτίδα φωτός όπου με υγεία
αγάπη σύνεση και Αλληλεγγύη όλα θα τα καταφέρουμε και θα βγουμε νικητες.