Ραβνιωτόπουλος Κωνσταντίνος: “Καριέρα σημαίνει δουλειά… επιτυχία σημαίνει ματαιόδοξο και εφήμερο κυνήγι”

“Αν η υποκριτική σου είναι τόσο καλή, που αξίζει να παραστεί σε θέατρο, τότε είσαι σε καλό δρόμο, αν όμως «γίνεις θέατρο» με τη υποκριτική σου, στο δρόμο θα χάσεις πολλούς…”

Από πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Ξεκίνησα να κάνω θέατρο το… κρατιέστε; Το 1978… 9 χρονών! Το να ασχοληθεί κανείς με τη τέχνη, αρχίζει από τότε που τον αγγίζει, ή τον επιλέγει η τέχνη του και για όσο αυτό κρατιέται μέσα στου άσβεστο, παρ’ όλες τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν. Δε ξέρω αν απάντησα αλλά μάλλον καλά τα πάω!

https://www.facebook.com/ravniotopoulos.konstantinos https://www.facebook.com/Avlaiapolychoros

Ποιον ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Τα τελευταία χρόνια φλομώσαμε να ακούμε δυο τουλάχιστον πρωταγωνιστές να διεκδικούνε, μιλώντας οι ίδιοι για τον εαυτό τους τον τίτλο του καλύτερου ηθοποιού. Ε όχι! Ω άνθρωπος που σιχαίνομαι τα κλισέ σας λέω ότι θαυμάζω τον ηθοποιό Γιάννη Μπόγρη! Τον ξέρετε; Όχι! Και όμως είναι ο καλύτερος Άμλετ που έχω δει! Ο άνθρωπος έπαιζε μέχρι την άκρη των ποδιών του…

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα σημαίνει δουλειά, επιτυχία σημαίνει ματαιόδοξο και εφήμερο κυνήγι. Αν όμως η επιτυχία έχει διάρκεια δεκαετιών τότε έχεις καριέρα, ανεξάρτητα από τη φήμη τη επιτυχίας, ή ακόμα και τα χρήματα, που αυτό μπορεί και να σου επιφέρει!

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Κανείς δεν έγινε… Πικάσο! Εξαιρετικά  σπάνιο δείγμα, αλλά σίγουρα δίνει νόημα στη φράση: «τέτοιοι καλλιτέχνες ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ κάθε χίλια χρόνια!!!»

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Ανθρωπιά!             

https://www.ticketservices.gr/event/30-xronia-komodia-tips-polyxoros-avlaia/?lang=el

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Αχ αυτή η έμπνευση! Αν είχα χαρτί και μολύβι κάθε φορά που είχα έμπνευση,  θα είχα γράψει τουλάχιστον αλλά δύο σόλο! Αφού όμως σπάνια έχουμε, τουλάχιστον ας φροντίσουμε να γράψουμε εμπνευσμένα! Αλλά και αυτό δε φτάνει καθόλου από μόνο του! Αν και πολλές φορές η πρώτη σκέψη είναι η πιο αστεία, λόγω της έκπληξης, του αυθορμητισμού, ή και ενός σουρεαλιστικού διαλόγου με τον εαυτό μας…

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Μοναχικό! Και χαμένο μέσα σε σκέψεις.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να πάω περιοδεία τα 30 χρόνια κωμωδία! Αλλά… όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, οι εταιρείες μοιράζουν εμβόλια! Έχω έρθει σε επαφή με παραγωγό, αλλά, ελπίζουμε σε ένα καλό καλοκαίρι… Μέχρι τότε σίγουρα, θα παιχτεί η παράσταση σε καφέ  της Βόρειας Ελλάδας, ενώ περιμένω και ένα μαντήλι… Κρητικό να κάνει σινιάλο!

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσετε με μια φράση την υποκριτική αλλά και γενικότερα το θέατρο ποια θα διαλέγατε; Αν η υποκριτική σου είναι τόσο καλή, που αξίζει να παραστεί σε θέατρο, τότε είσαι σε καλό δρόμο, αν όμως «γίνεις θέατρο» με τη υποκριτική σου, στο δρόμο θα χάσεις πολλούς…

Πιστεύετε πως δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους ή μήπως υπάρχει μια μόνιμη τάση ανακύκλωσης προσώπων και χαρακτήρων; Πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή και δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Πάντως το θέατρο έχει θέση για όλους, αρκεί να καταλαβαίνουν τη θέση τους όταν είναι νέοι, αλλά κυρίως να μην την εκμεταλλεύονται, όταν γίνουν καθεστώς…

Στο θέατρο που σας βρίσκουμε; Θέατρο δε κάνω αυτή την περίοδο, γιατί είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς να κάνω παραστάσεις με τα 30 χρόνια κωμωδία + tips… επίσης ζώντας στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον τραγικές οι συνθήκες να κάνεις θέατρο. ΠΕΙΡΑΙΑ ζητώ τη στήριξή σου!!! Έλα να περάσουμε ωραία και κυρίως χαρούμενα με πολλά γέλια!

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες του polismagazino; Να βρουν τη δική τους Πόλη. Τη δική τους Αλεξάνδρεια, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιθάκη… Και  να είναι άξιοι πολίτες της, που αυτό κυρίως σημαίνει σεβασμό στους υπόλοιπους. Αλλιώς… H Πόλις θα σε… ακολουθεί.