Ρένα Χριστοδούλου: “δεν σταματάω να δουλεύω το έργο μου, μέχρι να είμαι απόλυτα ικανοποιημένη”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζεται;

Νομίζω από πάντα.
Ένα μολύβι και απλές ξυλομπογιές ήταν τα πρώτα μου εφόδια.
Πολύ αργότερα ήρθαν τα πινέλα, αφού δούλεψα κι έκανα οικογένεια.
Η γνώση δεν σταματά ποτέ ούτε έχει ηλικία.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Νομίζω ή μάλλον είμαι σίγουρη ότι γεννιέται. Φυσικά πρέπει να ασχοληθεί κανείς και να ψάξει πολύ αυτό που τον ενδιαφέρει.

Ποιά λέξη σας εκφράζει σαν καλλιτέχνη;

Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο μια λέξη, θα διάλεγα αυτή. Δουλειά. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο, υπομονή κι επιμονή κι όλα αυτά είναι μέσα στη δουλειά.

Νοιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση είναι μέσα στο μυαλό μου 24 ώρες το 24ωρο. Ο χρόνος είναι το πρόβλημα. Πάντα ξέρω τί θέλω να κάνω και πριν ξεκινήσω το έχω μελετήσει πολύ.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σαν καλλιτέχνη;

Ακούραστο εργάτη θα έλεγα. Δε σταματάω να δουλεύω το έργο μου, μέχρι να είμαι απόλυτα ικανοποιημένη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω καινούργιες τεχνικές, αλλά κι ό,τι ξέρω να το μεταδώσω κι αλλού. Κάνω μικρά βήματα και δεν βιάζομαι ποτέ. Δεν προσδοκώ τίποτα, αλλά δεν αποκλείω και τίποτα. Αυτό είναι το πιστεύω μου.

Ας γνωρίσουμε την καλλιτέχνη.

Η Ρένα Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε λογιστική, σχέδιο μόδας και styling. Δούλεψε σαν δημιουργός στον τομέα της μόδας πολλά χρόνια. Την αγάπη της για τη ζωγραφική δεν την ξέχασε ποτέ και μόλις σταμάτησε να δουλεύει, άρχισε να παίρνει μαθήματα ζωγραφικής σε εργαστήρια του Δήμου αλλά και σε ιδιωτικά εργαστήρια , καθώς κι αγιογραφίας στο χώρο της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών.Η Ταρσή Τζενανίδου και η Βιβή Κουτσάκα είναι δύο από τις δασκάλες της. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αγιογραφίας του καταξιωμένου δάσκαλου_αγιογράφου Γιώργου Κόρδη. Ειναι μέλος του Συλλόγου ζωγράφων και αγιογράφων Θεσσαλονίκης και Β.Ελλάδας.

Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις κι έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλές ομαδικές.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διδάσκει αγιογραφία στην εκκλησία των τριών Ιεραρχών εδώ και 12 χρόνια.

Εκτός από την ζωγραφική και την αγιογραφία, δημιουργεί με ανακυκλώσιμα υλικά δίνοντάς τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

Μαζί με άλλες μπλόγκερς από όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται επίσης με την ανακύκλωση, έχουν διοργανώσει πολλές εκθέσεις-παζάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς κι έχουν προσφέρει τα εργα τους.