Πορφυρά Ποτάμια Crimson Rivers

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στους Κινηματογράφους

Site link http://www.stradafilms.gr/crimsonrivers

Trailer link https://www.youtube.com/watch?v=-4cakqkzyls

Σύνοψη

To best seller μυθιστόρημα του Jean Christophe Grange μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, από τον Mathieu Kassovitz.
Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν.

Ο Pierre Niemans είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας. Του ανατίθεται μια περίεργη υπόθεση στη Guernon, μια κωμόπολη στους πρόποδες των Αλπεων, όπου το πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος. Από την άλλη έχουμε τον νέο, πανέξυπνο, μοναχικό άλλα και βίαιο Max Kerkerian.

Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Sarzak και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου. Η έρευνά των δυο υποθέσεων τον οδηγεί στα χνάρια του μυστηριώδους θανάτου ενός κοριτσιού είκοσι χρόνια πριν.

Η δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν. Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους φέρει μπροστά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

Για την ταινία

Aτμοσφαιρικό γαλλικό θρίλερ, που υπογράφει o καταξιωμένος Γάλλος σκηνοθέτης, Mathieu Kassovitz («Το Μίσος», «Gothika»). Μυστήριο και ανατροπές σε μια πλοκή βασισμένη στο στιβαρό ομώνυμο best-seller του Grange και μουσική που καθηλώνει από τον βραβευμένο Bruno Coulais.
H ταινία αποτέλεσε εμπορική επιτυχία όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα ενώ στη Γαλλία έσπασε ταμεία ενώ απέσπασε και 5 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Oscar, τα Cesar.

Στοιχεία ταινίας

Σκηνοθεσία: Mathieu Kassovitz
Παίζουν: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès, Philippe Nahon, Dominique Sanda
Έτος: 2000
ΑΚΑ: Crimson Rivers | Les rivières pourpres
Διάρκεια: 106′
Χώρα: Γαλλία
Γλώσσα: Γαλλικά