Ποιμενίδης Ιορδάνης: “ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ασχολείστε με τα εικαστικά;

Τριαντά τεσσάρων ετών.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πρώτα γεννιέται.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Η έκφραση.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Ναι,για τους ερασιτέχνες τουλάχιστον είναι απαραίτητη.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Ανήσυχο πνεύμα και εργατικό.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να ξεπερνάω συνεχώς τον εαυτό και τις προσδοκίες μου.

Βιογραφία

Ονομάζομαι Ποιμενίδης Ιορδάνης και γεννήθηκα στην Κατερίνη. Εργάζομαι στην (ΕΦ.Α.Π) Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.Με ενδιαφέρει πολύ το εικαστικό κομμάτι της γλυπτικής σύνθεσης διαφόρων τμημάτων, που προέρχονται από παλιά, αποσυρμένα και πλέον άχρηστα αντικείμενα. Είμαι αυτοδίδακτος και ασχολούμαι συστηματικά με αυτό από το 2004.

Έχω συμμετάσχει σε τοπικές εκθέσεις καλλιτεχνών του δήμου Κατερίνης, στο Μπέη Χαμάμ Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo,στο LABattoir (παλιά σφαγεία θεσσαλονίκης), στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. To 2006 συνεργάστηκα εθελοντικά με το γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον βοηθό του Κώστα Βρυττιά στο συμπόσιο γλυπτικής στην Κατερινόσκαλα. Το 2014, 2015 και 2016 συμμετείχα αντίστοιχα στο 5ο, 6ο και 7ο Συμπόσιο γλυπτικής που έγινε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Έχω δημιουργήσει αρκετά έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Ένα από αυτά βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας του Κορινού. Μπορεί εύκολα να δει κάποιος πολλά από τα έργα μου στο http://facebook.co/PoimenidisIordanis

Πρώτη ατομική έκθεση στο βιωματικό πάρκο λειβήθρων