Περί Facebook το ανάγνωσμα

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Παλιά έμπαινες στο FB άκουγες τραγουδάκια, έβλεπες ανθρώπους χαρούμενους, έβρισκες παλιούς σου φίλους ή συμμαθητές, έκανες ακόμα και καμάκι. Τώρα μπαίνεις και βλέπεις κυρίως ένα εχθρικό περιβάλλον με τσακωμούς και τοξικότητα. Εξαφανίστηκε αυτή η χαμογελαστή ελαφρότητα και την θέση της πήρε η επιθετικότητα, και η “ανθρωποφαγία”.

Σχεδόν όλοι ασχολούνται με την πολιτική, με την εξωτερική πολιτική, και την ψυχανάλυση, κάνοντας παρατηρήσεις επιπέδου… κουζίνας!

Άνθρωποι κάθε καρυδιάς καρύδι, αισθάνθηκαν ότι απέκτησαν εξουσία και γράφουν με ανορθόγραφα και ασύντακτα άθλια Ελληνικά, ότι τους κατέβει στο κεφάλι δημιουργώντας ένα αρρωστημένο μείγμα μίσους, ανθρωποφαγίας, ημιμάθειας, fake news και ξερολίασης. Σχολιάζουν δε ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή! Λόγια και σχόλια χωρίς ειρμό, χωρίς βάση και χωρίς σκοπό. Εμένα να σας πω πως όλο αυτό πραγματικά μου προκαλεί ναυτία…

Όλα αυτά γίνονται για να τραβήξουν λίγη προσοχή που δεν κατάφεραν με άλλο τρόπο στη ζωή τους.

Έχουν μαζευτεί και πολλοί ηθικολόγοι και θρησκόληπτοι που νομίζουν ότι με το “Καλή Παναγιά”, ή με το “Καλό Παράδεισο”, έκαναν το χρέος τους στην εκκλησία και την κοινωνία. Κατά τ’ άλλα περιγελούν με άνετη χυδαιότητα κάθε….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια εδώ