Παρουσία έργων του Αλέξανδρου Καρόζα στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Η εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν αποτελεί πλέον θεσμό στα δρώμενα της πόλης…”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Τα 12 έργα που παρουσιάστηκαν στο Μπενσουσάν Χαν είναι έργα του 2022 που αποτέλουν μια ενότητα με κοινή χρωματική φιλοσοφία και προσπαθούν να αποπνεύσουν αισιοδοξία στις παράξενες εποχές που ζούμε.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Μπορώ να πω πως οι εντυπώσεις μου είναι άκρως θετικές, γεγονός που αποδεικνύεται από την ‘επίμονη’ συμμετοχή του κόσμου αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και από την επικοινωνία μου μαζί του.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Η εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν αποτελεί πλέον θεσμό στα δρώμενα της πόλης οπότε είμαι περήφανος που τα έργα μου συμβάλλουν στην συνέχισή της.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Από όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν απο την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ αυτή που ξεχωρίζει είναι η έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην οποία συνυπήρχαν έργα χιλιάδων έτων με έργα σύγχρονα.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Η διαφορετικότητα των συμμετεχόντων-καλλιτεχνών σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του χώρου.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Όλοι οι καλλιτέχνες είναι ξεχωριστοί με τον τρόπο τους.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Να παραμείνει το πνευμα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ζωντανό.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Σύντομο bio ΚΑΡΟΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Γεννήθηκε το 1967 στη Βρύα Πιερίας όπου πέρασε τα παιδικά μου χρόνια και κατοικεί ακόμη μέχρι σήμερα. Με την είσοδό του στην εφηβική ηλικία ανακάλυψε το πάθος του για την ζωγραφική, γεγονός που έμμελε να σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή του.

Σήμερα, αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας στην ενασχόλησή του με τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτος γεγονός που συμβάλλει στον ιδιαιτέρο τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζει. Αρκετά σημαντική επιρροή στο έργο του είχαν οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, το κίνημα COBRA, ο Jackson Pollock, ο Γιάννης Μόραλης, ο Pablo Picasso κ.ά.

Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας και συμμετέχει ενεργά στην ομάδα “ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ”. Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά το μέλλον, στόχος του είναι να συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και τις ιδέες του μέσω της ζωγραφικής τέχνης.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO