Παρουσίαση βιβλίου: «Η πεταλουδίτσα Φαρφάλα στο Μέγαρο Μουσικής»

Το απρόσμενο ως στοιχείο που εξάπτει τη φαντασία των μικρών μας φίλων κυριαρχεί στο βιβλίο της Κίτσας Παπαβασιλείου- Παυλίδη, «Η πεταλουδίτσα Φαρφάλα στο Μέγαρο Μουσικής», που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ (παλαιό Πιλοποιείο Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 στο Θησείο.

Την πρωτότυπη ιστορία του παραμυθιού ζωντανεύει η εικονογράφηση της γνωστής εικαστικού Ισμήνης Μίχα, ενώ στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν η Ελίζα Βόζεμπεργκ Δικηγόρος- Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η Αγγελική- Ψακή Κωβαίου Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ο Παναγιώτης Φύτρας Δημοσιογράφος- προϊστάμενος προγράμματος και πολιτισμού στο Ρ/Σ Κανάλι 1.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αριστέα Κοντόζογλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα παραμύθι που φέρνει το ελαφρύ πρωινό αεράκι με τις μυρωδιές των λουλουδιών που γλιστρούν ανάμεσα στους δρόμους της πολύβουης πόλης δίνοντας το έναυσμα στην μικρή πεταλουδίτσα να ανοίξει τα φτερά της για να αναζητήσει το νέκταρ της ζωής. Έτσι αρχίζει η περιπέτεια της μικρής πεταλουδίτσας Φαρφάλα που θα την ταξιδέψει σ’ ένα σύντομο αλλά γεμάτο ταξίδι γνώσης και εμπειρίας. Στο βιβλίο της Νηπιαγωγού Κίτσας Παπαβασιλείου- Παυλίδη το έντονο αλληγορικό στοιχείο της αφήγησης συνδυάζεται αρμονικά με τα έντονα χρώματα της εικαστικού Ισμήνης Μίχα δίνοντας στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους φανταστικές εικόνες και να τους δώσουν λάμψη και ζωντάνια. Κάθε σελίδα, κάθε λέξη και κάθε εικόνα σ’ αυτό το παραμύθι αποτελούν ένα ξεχωριστό μήνυμα για τη ζωή, τη χαρά και την οικογένεια: Είναι ένα παραμύθι με νότες που πατώντας τις οδηγούν στο Μέγαρο Μουσικής.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κίτσα Παπαβασιλείου γεννημένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγαλωμένη στην Αθήνα, σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί σειρά ετών άσκησε το επάγγελμα της νηπιαγωγού στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα δίδαξε Αγγλικά και Γαλλικά σε ξενόγλωσσα σχολείο και φροντιστήρια.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ

Η Ισμήνη Μίχα, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Την δεκαετία του ’90 ασχολείται με την τοιχογραφία. Φιλοτέχνησε διάφορους χώρους μεταξύ αυτών και την Παιδιατρική Κλινική της Βέροιας. Έχει πάνω από δέκα ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε πολλές επιλεγμένες ομαδικές. Μεταξύ αυτών οι πιο πρόσφατες είναι: στην biennale του Bari στην Ιταλία το 2021 και στην biennale Skopion το 2022. Τον Μάιο του 2022 στην γκαλερί Ev in New York. Τον Ιούνιο του 2022 στην atelier an der Donau στην Αυστρία. Στο Bari Italy το 2022 υπό την αιγίδα του τμήματος ανθρωπιστικων σπουδών του Πανεπιστημίου και του Βατικανού βραβεύεται με το βραβείο Biennale international d’ ararte. Τον Νοέμβριο του 2022 στην NissArt στην Σικελία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου Κοπελουζου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τίτλος: Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΦΑΡΦΑΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Συγγραφέας: Κίτσα Παπαβασιλείου – Παυλίδη

Εικονογράφηση: Ισμήνη Μίχα

Επιμέλεια: Αριστέα Κοντόζογλου

Εκδόσεις: Μπαρμπουνάκη