Παραμύθια στο σκοτάδι

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού
ο ΚΗΠΟΣ διοργανώνει τη δράση
Παραμύθια στο σκοτάδι
το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 20:00 με την παραμυθού Κατερίνα Κλεάρχου
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την αφήγηση με τα μάτια κλειστά

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, ο Κήπος και η παραμυθού Κατερίνα Κλεάρχου, το Σάββατο 20/10 στις 20:00, διοργανώνουν τη δράση «Παραμύθια στο σκοτάδι».
Θα γίνει η αφήγηση του μύθου της Περσεφόνης και ενός παραδοσιακού παραμυθιού, με την συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμένη με παραδοσιακό τραγούδι.

«Ένας βεζίρης φυλακίζεται και το μόνο που ονειρεύεται είναι ένα λουκούμι με φιστίκι τη στιγμή που η Περσεφόνη ανεβαίνει στη Γη και έρχεται η Άνοιξη..»

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την αφήγηση με τα μάτια κλειστά.

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ

Με τη φιλική συμμετοχή και στήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 32, Θεσσαλονίκη 546 41, τηλέφωνο: 231 084 4888).
Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, συμμετέχει και φέτος σε δράσεις σε Αθήνα και Θεσ/νίκη, που εμπλέκουν το κοινό, ενημερώνοντάς το σχετικά με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και τη σημασία του.
Η Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Στόχος είναι η διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.
Το λευκό μπαστούνι έχει γίνει σύμβολο της ελευθερίας, της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας. Η χρήση του επιτρέπει στο άτομο με οπτική αναπηρία να μετακινηθεί ελεύθερα στο περιβάλλον και να εκπληρώσει τα καθημερινά του καθήκοντα με ευκολία και χωρίς τη συνδρομή κανενός.
Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Πληροφορίες:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)
e: [email protected]/ www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/twitter.com/kiposseminaria
Γραφείο Τύπου «ΚΗΠΟΣ» Σεμινάρια :
Βάσω Μιδούχα, 6973 552599, [email protected]